Miten saada kuume ja flunssa?

Kuinka sairastua helposti

Eikö sinulla ole ollut sairaslomaa hetkeen? Oletko loman tarpeessa, mutta et halua olla pois jos et ole oikeasti kipeä? Yleisimpiä flunssan oireita ovat kuume, yskä, aivastelu, räkäisyys, hikoilu, ruokahalun menetys, käheys ja erilaiset kivut. Oletko joskus halunnut saada jotkin näistä oireista, jottei sinun tarvitsisi mennä töihin tai kouluun? Miten todella saada kuume ja flunssa?

Kuume on täysin normaali tapa keholle taltuttaa infektio. Se on tärkeä osa immuunijärjestelmäämme. Tästä syystä silloin kun saat kuumeen, sinun ei kannata täyttää itseäsi särkylääkkeillä, sillä ne laskevat kuumetta. Kuumeen on hyvä antaa vaikuttaa ja tehdä tehtävänsä parantaakseen sinut. Yleensä kehosi tietää mitä se tekee ja tekee sen syystä. Todella korkea kuume on asia erikseen ja silloin saattaa olla syytä hakeutua sairaalaan. Kuumeessa on hyvä huolehtia nesteytyksestä. Älä rasita itseäsi mitenkään. Lepo on tärkeää.

Huomaathan, että tämä artikkeli on kirjoitettu kieli poskella, eihän kukaan oikeasti kuumetta halua, saati sitten maata kipeänä sängyssä. Moni haluaisi pitää töistä vapaata, mutta olla silloin terveenä. Sairaana olo ei ole mukavaa. Huomautuksena myös, että flunssan ja kuumeen metsästäminen voi olla terveydelle haitallista ja jopa kohtalokasta, eikä sitä suositella kenellekään.

Silti moni ihminen on flunssassa ja kuumeessa monta kertaa vuodessa. Otetaan humoristinen katsaus siihen, kuinka saada flunssa ja kuume. Sen jälkeen voidaan tarkastella kuinka niitä vältellään ja pysytään terveenä. Tässä on lista tavoista, jotka auttavat saamaan flunssan, kuumeen ja takaamaan sairasloman.

1. Älä ota influenssarokotetta

Influenssarokotteet ovat paras tapa ehkäistä flunssaa ja kuumetta, joten jos haluat saada ne, älä ota influenssarokotetta. Rokote toimii stimuloimalla kehoasi, jotta sen vastustuskyky paranisi rakentamalla vasta-aineita ja se pystyisi taistelemaan virusta vastaan. Mikäli altistut virukselle, kehosi tunnistaa sen ja pystyy karistaa sen poissa ilman, että tulet sairaaksi.

Silloin tällöin voit sairastua flunssaan ja saada kuumeen, vaikka olisitkin ottanut influenssarokotteen. Tämä johtuu siitä, ettei kehosi ole pystynyt valmistamaan tarpeeksi vasta-ainetta taistelemaan virusta vastaan.

Mikäli haluat saada flunssan ja kuumeen, älä siis ota influenssarokotetta ollenkaan. Silloin kehosi ei ole tehnyt vasta-aineita, eikä ole varautunut flunssaa vastaan. Tällöin sairastut helpommin. Mikäli taas haluat pysyä terveenä varmemmin, ota influenssarokote. Muista, että rokotteista tulee joillekin sivuvaikutuksia.

2. Älä pese käsiäsi

Halutessasi kuumeen, älä turhaan vaivaudu pesemään käsiäsi. Älä vasinkaan tee sitä ennen ruokailua. Pöpöjä on kaikkialla ja koskemme käsillämme niin moneen asiaan ympäristössämme, että niihin on varmasti tarttunut virusta aiheuttavia pöpöjä jossain vaiheessa.

Flunssavirukset pystyvät elämään erilaisilla pinnoilla jopa kolme tuntia. Mikäli joku aivastaa tai yskäisee ja nuo virusta sisältävät pöpöt laskeutuvat ovenkahvalle, näppäimistölle tai muuhun esineeseen tai asiaan, johon kosket myöhemmin, voit tulla helpostikin sairaaksi. Joissain tapauksissa, kuten esimerkiksi kosteissa lämpimissä pyyhkeissä, pöpöt voivat elää helposti paljon pidempäänkin.

Jos siis haluat kuumeen, flunssan ja ylipäätään sairastua, jätä kätesi pesemättä. Jätä samalla käsidesin käyttö pois kokonaan. Käsidesi tappaa pöpöjä käsistäsi, joten sen käyttö ehkäisee sairastumista myös.

3. Vietä aikaa sairaana olevien ystäviesi kanssa

Vietä paljon aikaa ystäviesi, sukulaistesi tai keiden tahansa kanssa, jotka ovat kipeänä. Se parantaa mahdollisuuksiasi sairastua. Läheinen kontakti, kuten kättely, halaaminen ja pussailu auttavat pöpöjä leviämään entistä nopeammin ja paremmin.

Käy siis kylässä ystäviesi luona kun he ovat sairaana tai pyydä flunssassa oleva perheenjäsen käymään. Mikäli haluat saada taudin, joka heillä on, vieraile usein äläkä turhaan pese käsiäsi tai käänny pois heidän yskiessä tai aivastaessa.  

Meillä monilla on työkavereita, jotka tulevat mielellään sairaana töihin. Heidän läsnäolonsa parantaa myös sinun mahdollisuuksiasi sairastua. Mikäli tällainen työkaveri on tullut töihin, vaikka hänen pitäisi olla sairaslomalla, järjestä muutaman tunnin tapaaminen hänen kanssaan tai vietä muuten vain aikaa hänen työpöytänsä läheisyydessä. Saat pöpöt talteen parhaiten hänen työpöydältään ja tavaroistaan.

Jotta taas pysyisit terveenä, tee päinvastoin. Pystyt helposti välttämään sairaita ystäviä tai perheenjäseniä, jotka eivät asu kanssasi. Omassa kodissasi tarvitset kuitenkin suojautumiskeinoja flunssaa ja kuumetta vastaan. Peskää ahkerasti käsiänne, peittäkää tarkasti aivastukset ja yskäisyt kyynärtaipeella, älkääkä käyttäkö samoja astioita tai käyttötavaroita. Älkää missään nimessä juoko samasta kupista. Influenssarokote auttaa myös.

4. Epäterveelliset elämäntavat

Miten saada kuume ja flunssa

Epäterveellinen ruokavalio ei takaa sairastumista flunssaan, mutta se todellakin edesauttaa riskiä sairastua. Ruokavalio, joka koostuu pääasiassa terveellisistä ruuista ja jotka sisältävät paljon antioksidantteja, on todettu pitävän ihmiset terveempänä. Syömällä epäterveellisesti, saat kehosi herkemmin atistettuai virukselle ja sitä kautta sairastumiselle. Kehosi ei jaksa taistella niin hyvin viruksia vastaan. Älä myöskään syö vitamiineja. Mikäli siis haluat flunssan ja kuumeen, syö pelkästään roskaruokaa.

Toisaalta, roskaruoka myös kerryttää rasvaa ja lihottaa. Mikäli taas haluat pysyä terveenä, syö terveellistä ruokaa. Se auttaa pitämään flunssan loitolla  tehostamalla immuunijärjestelmääsi. Syö myös vitamiineja, ne parantavat vastustuskykyä.

Samaan tapaan kuin epäterveellisen ruoan syöminen, liikunnan välttely hinnalla millä hyvänsä heikentää immuunijärjestelmää ja saa kehosi helpommin altistumaan flunssalle ja kuumeelle (ja myös muille taudeille). Löhöilemällä sohvalla katsomalla televisiota ja olematta liikkumatta et toki flunssaa saa, mutta epäterveelliset elämäntavat ja epäterve keho parantavat mahdollisuuksia sairastua.

Mikäli taas haluat pysyä terveenä, liiku säännöllisesti. Kun teet sitä säännöllisesti, siitä tulee tapa ja alat nauttia siitä. Terveelliset elämäntavat ovat hyvä tapa pysyä terveenä ja välttää sairauksia.

Toisaalta liikkumalla todella paljon ja samaan aikaan jättämällä syömisen kokonaan sairastut varmasti. Tee todella raskasta liikuntaa, jossa hengästyt toden teolla. Älä anna kehollesi ravintoa palautua tuosta liikuntasuoritteesta. Kehosi rasittuu, muttei saa palauduttua, joten todennäköisesti sairastut. Pelkästään jo paastoaminen pitkiä aikoja on hyvä tapa sairastua. Huomioithan, että tämäntapainen toiminta on todella epäterveellistä ja riskialtista.

Liiku paljon, älä syö mitään ja altista itsesi univajeelle. Tämä kolminaisuus on varma keino saada jonkinlainen sairaus itselleen. Aivot ja keho tarvitsevat lepoa ja ravintoa palautuakseen. Usein huonosti nukutun yön jälkeen olo on huono, vaikka et kipeänä olisikaan. Mikäli et anna kehosi palautua, se väsyy ja altistuu helpommin pöpöille.

Pysyäksesi terveenä, noudata terveellisiä elämäntapoja. Nuku hyvin, syö terveellisesti ja kuntoile säännöllisesti. Lepo ja ravinto ovat elintärkeitä ihmisille.

5. Vilustuta itsesi

Vilustuminen altistaa usein kehon sairastumiselle. Liian vähissä vaatteissa ulkoilmassa tai jopa sisällä edesauttaa flunssan saamista. Mikäli haluat vilustuttaa itsesi, älä pukeudu lämpimästi. Jätä varsinkin kaulahuivi kotiin, jotta kylmä ilma pääsee kaulallesi.

Yksi taattu tapa saada flunssa ja kuume, on ottaa kylmä kylpy tai suihku ja mennä sen jälkeen vähissä vaatteissa ulos tuuleen seisomaan kuivaamatta itseäsi. Toistamalla tämän kaksi – kolme kertaa, varmistat vilustumisen. Jääkylmän veden juominen toistuvasti on myös tehokas tapa lisätä mahdollisuutta vilustua.

On typerää vilustuttaa itsensä tahallaan, eikä yllä mainittuja keinoja suositella kenellekään. Pukeudu siis sään vaatimalla tavalla tarpeeksi lämpimästi. Kuivaa itsesi suihkun tai kylvyn jälkeen ja pue nopeasti vaatteet yllesi. Pysyt terveenä paremmin kun et hillu vähissä vaatteissa ulkona. Suojaa varsinkin kaulasi tuulisella ja vilpoisella säällä.

Miten saada kuume tai flunssa? Ei tarvitse, voit teeskennellä!

Mikäli tarvitset omaa aikaa, edes päivän tai pari, etkä pysty kohtaamaan muita ihmisiä juuri nyt, mutta et kuitenkaan halua sairastuttaa itseäsi, kokeile teeskentelyä. Huomaathan, että teeskentely on vain äärimmäinen metodi silloin, kun et keksi mitään muuta. Se ei ole pitkäaikainen ratkaisu ongelmiisi.

Pääkipu on helpoin oire teeskennellä, sillä se on hankalin todeta. Mikäli haluat esittää sitä jollekulle, niin pääkivussa yleensä on yliherkkä valolle ja kaikenlaiselle toiminnalle. Ruokahalun menetys on helppo teeskennellä myös ja se liittyy usein vahvasti pääkipuun.

Mikäli haluat teeskennellä yskää: Juo kylmiä juomia varsinkin, jos kehosi on lämmin. Tupakoi entistä enemmän, mikäli olet tupakoitsija. Nämä keinot saavat sinut helpoiten yskimään. Samat ohjeet pätevät käheään ääneen. Voit myös huutaa äänesi pois, mutta se ei ole suositeltavaa äänihuulten kannalta.

Viimeiset sanat

Edellä mainitut tavat saada flunssa tai kuume ovat kirjoitettu kieli poskella. Artikkelin tarkoitus on edistää tietoisuutta siitä, kuinka ehkäistä flunssaan sairastumista. Terveys on vakava asia, eikä sillä kannata leikkiä. Yleensä saatamme ajatella, että “Sairastuisinpa, niin voisin olla töistä pari päivää lomalla”. Sairastaminen ei kuitenkaan monestikaan tunnu lomalta, sillä se on ankeaa. Usein sairastelu voi johtaa vakaviin sairauksiin, eikä sitä suositella kenellekään.