Miten olla cool?

Miten olla cool

Oletko pohtinut miten olla cool? Oletko aina halunnut olla se coolein kaveri, joka tuntuu aina tekevän kaiken oikein ja jolta kaikki onnistuu helposti ja vaivattomasti? Tai haluaisitko olla se rento tyttö, joka ei tunnu stressaavan tai hermoilevan mistään ja josta oikein uhkuu itseluottamus? 

Miettiessäsi miten olla cool, ajattele ihmisiä, jotka ovat mielestäsi sellaisia. Huomaat nopeasti heillä olevan muutamia yhteisiä piirteitä: he ovat itsevarmoja, uniikkeja ja yleisesti hyvissä väleissä kaikkien kanssa. Ei ole mitään syytä mikset itse voisi olla myös sellainen. Ei ole yhtä ja oikeaa määritelmää miten olla cool, mutta tästä artikkelista löydät muutamia ohjenuoria, joita noudattamalla pääset alkuun.

Miten olla cool?

Tapa 1 – Käyttäydy coolisti

Älä ole avuton.

Muista, coolit ihmiset eivät ole avuttomia tai epätoivoisia. Yritä sen sijaan ratkaista ongelmasi itse aina kun pystyt. Tämän seurauksena ihmiset haluavat kysyä sinulta apua omiin ongelmiinsa. Tällainen piirre viehättää ihmisiä. Olemalla avuton ennemminkin karkotat ihmisiä luotasi, ellei kyseessä ole todellakin paha paikka. Tämä ei tarkoita, että sinun pitäisi olla itse täydellisyys: älä vain kerjää apua tai vaikuta siltä, ettet pärjää yksin tai odota muiden korjaavan ongelmasi. 

 • Ystävyssuhteet ovat mahtavia, mutta älä takerru kavereihisi tai kaada mailmaasi, mikäli joutuisit viettämään perjantai-illan yksin. Oma aika on myös hieno asia. Pitämällä kalenteria menemisistäsi pystyt keskittymään paremmin itseesi, etkä siihen mitä muut ajattelevat. Tämän seurauksena vaikutat rauhallisemmalta.
 • Mikäli joku ei soita sinulle takaisin, anna olla. Ei ole mitään syytä lähettää hänelle ärsyttävää viestiä perään. Anna ihmisille aikaa ja he kunnioittavat sinua enemmän.

Ole oma itsesi.

Se on piirre, jota muut ihailevat. Olet omaleimainen, eikä sinun tarvitse liittyä kuppikuntiin. Muodosta itse omat ystävyyssuhteesi. Coolina oleminen on olemista omana itsenään seurallisella ja menevällä tavalla, vaikka olisit hiljainen. Muista ettet vaikuta sulkeutuneelta tai synkältä. Ole rehellinen itsellesi, älä aina matki muita tai kopioi muiden tyylejä tai tekemisiä. Vaikka niiden kokeileminen on ok, tehdessäsi sitä jatkuvasti vaikutat vain luonnottomalta ja epäaidolta. Olemalla jotain mitä et ole seuraa vain huonoja asioita.

Elä elämääsi sellaisena kuin olet. Älä menetä katsettasi omasta itsestäsi ja moraaleistasi. Coolina oleminen ei tarkoita sitä, että muuttaisit itseäsi. Se on ennemminkin sitä, että olet tarpeeksi itsevarma näyttääksesi kuinka huippu tyyppi olet omana itsenäsi. Alkuperäinen on aina arvokkaampi kuin kopio. Älä vähättele itseäsi ja ole kuka olet.

 • Jos et anna ihmisten nähdä sinua sellaisena kuin olet, mitä pointtia on missään? Onko parempaa kuin se, että olet oma itsesi ja silti ihmiset arvostavat sinua?
 • Omaa persoonallisuutesi. Pahat tapasi, hyvät asiat, ulkonäkösi, äänesi: kaikki mikä kuuluu sinuun. Ole ylpeä ominaisuuksistasi, anna niiden näkyä, äläkä missään nimessä pyytele niitä anteeksi. Olemme kaikki ihmisiä ja meidän tulisi hyväksyä toisemme puutteistamme ja ominaisuuksistamme huolimatta. Aloita siis itsestäsi, se jos mikä on coolia. Älä kuitenkaan ole yli-itsevarma, sillä voit vaikuttaa rehentelijältä ja itsekeskeiseltä.
 • Kirjoita lista kaikista tavoitteista, jotka haluat saavuttaa. Se mikä tekee sinusta coolin, on itseasiassa identiteettisi. Yritä löytää ne asiat missä olet lahjakas – urheilu, musiikki, taide tai mikä tahansa muut asiat. Muut huomaavat sinun intohimosi ja kunnioittavat sinua sen seurauksena. Voit myös opetella uusia taitoja, kokeilla uusia asioita ja  tavata sitä kautta uusia ihmisiä.

Ole avoin omista asioistasi ja ajatuksistasi.

Avaudu niistä silloin tällöin. Mitä enemmän itsestäsi annat muille, sitä paremmin tunnet myös itsesi. Voit jakaa ajatuksia, tuntemuksia, intohimoja, tavoitteita, pettymyksiä, menestyksen hetkiä, pelkoja, unelmia sekä asioita joista pidät ja mistä et.

 • Tämä voi tapahtua hitaasti. Älä kerro kaikkea itsestäsi  ensimmäiselle ihmisille, jonka tapaat juhlissa. Käytä maalaisjärkeä missä määrin on hyvä kertoa asioita itsestäsi. 

Ole ystävällinen, mutta älä tuputa ystävyyttäsi.

Kaikki rakastavat tyyppiä, joka on menevä, mutta kukaan ei tykkää tyypistä, joka on liian innoissaan. Monista yli-innokkuus on ärsyttävää. Koita olla tyrkyttämättä itseäsi muille. Hymyile ja aloita keskustelu, mutta tiedä missä menee raja ystävällisen keskustelun ja yli-innokkaan pakkomielteen välillä. Kun tapaat uuden ihmisen, ota rauhassa, vaikka ajattelisit teidän olevan sielunkumppaneita.

 • Mikäli olet liian innokas hengailemaan uuden henkilön kanssa, voi vaikuttaa siltä ettei sinulla ole muita kavereita.
 • Voit antaa muille ystävällisiä kehuja, mutta älä ammu ylitse niiden kanssa. Muista kohtuus.

Ole hyvä juttukaveri.

Kaikki pitävät henkilöstä, joka osaa sanoa oikeat asiat oikealla hetkellä. Älä dominoi juttelua, anna tilaa myös toiselle. Sinun ei tarvitse jakaa samaa tarinaa kaikille eri keskustelukumppaneillesi. Kuuntele ja kommentoi lyhyesti toisen ihmisen tarinaa. Usein on parempi olla hieman hiljempaa, analysoida keskustelua,nauttia ystävien huumorista ja olla hyvä kuuntelija.

 • Ole hyvä kuuntelija. Koita saada muut tuntemaan itsensä tärkeiksi, ole aito. Keinotekoinen innostus on läpinäkyvää ja vaikuttaa vain sarkastiselta. Kun kuuntelet muita, se saa heidät tuntemaan itsensä ja sinut hyvältä.
 • Useimmat haluavat jutella itsestään. Kun pidät keskustelun toisissa ihmisissä he haluavat jutella kanssasi. Odota oikeaa hetkeä kommentoida.
 • Ole leikkisä. Hassuttele muiden kanssa, käytä huumorintajuasi. Hauskuus muiden kustannuksella on ok niin kauan kuin tiedät missä raja menee. Eri ihmisillä on erilainen sietokyky tämän asian suhteen, joten varmista, että he tietävät sinun vitsailevan.

Välttele loppuun kuluneita sanontoja.

Tämä voi saada sinut vaikuttamaan keinotekoiselta ja helposti arvattavalta. Puhu normaalisti, selkeästi ja itseluottavaisesti. Mikäli sinun pitää puhua virallisemmin, tee niin, mutta kohtuudella, jottet vaikuta teeskentelijältä. Oikean tasapainon löytäminen puheessasi on tärkeää, jotta vaikutat fiksulta ja hienostuneelta.

Käytä huumoriasi.

Coolit ihmiset tietävät kuinka käyttää huumoria helpottaakseen tilanteita. He eivät suutu tai ärsyynny ja vaikka heille tapahtuisi kuinka monta pahaa asiaa, he silti vain vitsailevat siitä. He ovat tietoisia muiden tunteista, eivätkä anna omien huonojen tunteidensa pilata muiden päivää.

 • On kuitenkin tärkeää olla pitämättä vahvoja tunteita sisällään. Päästä mitättömät asiat elämässäsi menemään, mutta mikäli käyt läpi todella hankalia asioita, älä epäröi hakea apua.
 • Opettele nauramaan itsellesi. Coolina oleminen ei tarkoita täydellisenä olemista. On coolia nauraa omille kömpelöille hetkilleen ja tavallisille epäonnistumisilleen. Muut pitävät sinusta, koska olet normaali ihminen, aivan kuten hekin.
 • Voit olla cool ja voit olla liian cool. Liian coolit ihmiset ottavat itsensä vakavasti, älä ole sellainen henkilö.

Korota ääntäsi ja puhu selkeästi.

Tarkkaile cooleja henkilöitä. Yleensä he puhuvat itsevarmasti ja selvästi oikealla äänenpainolla ja -nopeudella. He eivät puhu vauhdilla vain pysähtyäkseen mumisemaan ja empimään välissä. He sanovat mitä tarkoittavat ja tarkoittavat mitä sanovat. Ole itsevarma sanoissasi äläkä anna muiden koittaa muuttaa mitä sanot. Mikäli kerrot mielipiteesi eivätkä muut ole samaa mieltä, älä murehdi, se on ok.

 • Sanoit mitä halusit ja ihmiset kunnioittavat sinua sen vuoksi, paitsi jos sanot sen loukataksesi tietoisesti toista. Älä kuitenkaan huutele mielipiteitäsi vain sen takia, että haluat muiden kuulevan ne. Kerro niistä vain kun ne ovat relevantteja keskustelun kannalta, äläkä jää jaarittelemaan liiaksi.

Ole maltillisen cool.

Coolin määritelmä on olla rauhallinen, levollinen, homma hanskassa, ei liian innostunut, erilainen ja sosiaalisesti fiksu. Monesti cooleja ovat ne ihmiset, jotka eivät aina innostu kaikesta eivätkä ole aina äänessä ellei heillä ole oikeasti sanottavaa. Opettele käsittelemään ihmisiä. Älä suutu tai turhaudu. Coolina olo on luonnollista, ole vain itsevarma, mutta älä yritä liikaa.

 •  Usein ne, jotka yrittävät kaikkensa olla cooleja, sabotoivat itseään yrittämällä liikaa. Ihmiset tykkäävät henkilöistä, jotka eivät yritä, mutta ovat silti menestyksekkäitä. Miten se toimii? Yksi coolina olemisen salaisuuksista on se, että kulkee tasapainossa yrittämisen ja ei lainkaan yrittämisen rajamaastossa. Silloin kaikki loksahtaa kohdalleen.
 • Vedä syvään henkeä. Coolina oleminen on rauhallisena ja mukavana oloa kaikissa olosuhteissa. Älä menetä cooliuttasi. Mikäli olet menettämässä malttiasi, purskahtamassa kyyneliin tai menettämässä otetta miten tahansa, vedä henkeä ja siirry syrjemmäs. Pysyttele rauhallisena.

Älä käytä huonoa käyttäytymistä huomionhakuisesti.

Monet käyttävät tupakointia, juomista, kiusaamista tai muita pahoja tapoja huomion välineenä. Tällaisesta käyttäytymisestä on usein vain haittaa. Vaikka saisitkin hetkellisesti huomiota huonolla käyttäytymisellä, se on erilaista kuin mitä etsit. On helppoa sekoittaa huomio ja suosio. Mikäli haluat olla cool, sinun tulee tietää rajasi.

 • Älä ikinä sekoita huonoa käyttäytymistä coolina olemiseen. Huonosti käyttäytyvät eivät oikeasti ole cool. Mikäli kaveriporukka ei pidä sinusta sellaisena kuin olet, sellaisilla elämäntavoilla kuin olet valinnut, älä välitä heistä, vaan siirry eteenpäin. 
 • Älä käytä huumausaineita. Oikeasti coolit tyypit osaavat olla cooleja ilman päihteitä.
 • Älä polta tupakkaa, se ei tee sinusta coolia, vaan pahanhajuisen. Muut tupakoijat eivät huomaa löyhkääsi, koska haisevat itsekin. Mikäli poltat tupakkaa, hengailet todennäköisesti muiden tupakoijien kanssa, koska tupakoimattomat tyypit eivät kestä hajuanne. Älä tuomitse tupakoitsijoita, mutta älä myöskään ota siitä tapaa itsellesi.
 • Välttele väittelemistä. Kun olet cool, tajuat että väittelyn voittaminen on tarpeetonta. Riittää kun tiedät itse olevasi oikeassa. Älä tuhlaa aikaa tai energiaa turhaan väittelyyn tai muiden mielipiteiden muuttamiseen.

Älä ajattele tekeväsi – tee se.

On ihan kivaa lukea kirjoja tai blogeja itsensä kehittämisestä, mutta sinun tulee oikeasti käyttää saamiasi oppeja käytännössä, mikäli haluat niiden toimivan. Tee se vaikka se vaikuttaisi pelottavalta, se on erittäin voimaannuttavaa. Kuka tietää ketä tapaat ja mitä heillä on sinulle tarjota.

 • Ole ihminen joka tekee asioita, äläkä ihminen jolla on vain ideoita.
 • Tottakai ajatteleminen ennen tekemistä on hieno taito. Sen sijaan asioiden ajatteleminen ja suunnitteleminen ja sitten tekemättä jättäminen ei vie sinua mihinkään.

Tapa 2 – Ajattele coolisti

Muista, että ihmiset ovat saman arvoisia.

Kaikki ovat saman arvoisia. Mikäli ajattelet juttelevasi potentiaaliselle työnantajalle, ryhmälle rikkaita golffaajia, lapselle, tuntemattomalle tai Amerikan presidentille, muista että he eivät ole yhtään sen huonompia tai parempia kuin sinä. Heitä tulisi kohdella samoin kuten sinuakin. Ole kunnioittava toisia kohtaan ja odota että he hyväksyvät sinut sellaisena kuin olet. 

 • Kun joku on epäkunnioittava sinua kohtaan, sivuuta heidät kunnes he osaavat käyttäytyä. Sinun ei tarvitse teeskennellä ettet kuullut heitä, vaan voit kohteliaasti poistua keskustelusta. 
 • Ihmiset voivat olla törkeitä sinua kohtaan, jos he ovat epäonnellisia, joku loukkasi heitä hiljattain, sinä olit epäkunnioittava heitä kohtaan tai heitä ei ikinä opetettu käyttäytymään kuten ihmisten seurassa täytyisi. Tiedä kuitenkin, että sellaiselle käytökselle on aina syynsä. Älä lähde mukaan sanaharkkaan.

Hoksaa, että ihmiset eivät aina ymmärrä sinua.

Vaikka tuntuu hienolta heittää pientä läppää ja huulta, joskus kaikki eivät ymmärrä sitä. He katsovat sinua kuin hullua ja pyytävät sinua selventämään omasta mielestäsi nokkelan juttusi. Ei sen väliä. Ihmiset ovat erilaisia ja hyvä niin.

 • Huumorintaju vaihtelee rajusti henkilöstä toiseen. Älä välitä vaikka vitsisi eivät menisi perille. Ole kohtelias ja pyydä anteeksi tarvittaessa.

Usko ystäviisi.

Heillä on syynsä hengailla juuri sinun kanssasi. Luonteenpiirteesi, joita itse saatat väheksyä, voivat olla heille juuri se miksi he pitävät sinusta. Anna heidän päättää sen sijaan, että annat itsestäsi vajavaisen tai virheellisen kuvan maailmalle. Mikäli haluat olla cool, sinun tulee uskoa, että ihmiset ympärilläsi oikeasti vilpittömästi pitävät sinusta ja kokevat suhteenne merkityksellisenä.

 • Muista, että ei ole coolia hengailla ihmisten kanssa pelkästään siksi, että he ovat mielestäsi cooleja. Se ei tee sinusta coolia, eikä elämä toimi niin.

Älä pelkää olla erilainen.

Tarkoittaa se sitten puoliesi pitämistä, jonkun toisen puolustamista tai kiinnostumista jostain mistä muut eivät ole kiinnostuneita, koita olla erilainen ja erottua joukosta. Cooleista cooleimmat ihmiset ovat niitä, jotka silloin tällöin uivat aaltoja vastaan ja kyseenalaistavat asioita. Epävarmat ihmiset voivat aika-ajoin tulla kateellisiksi sinulle. Tällaiset ihmiset voivat yrittää painaa sinua alas siinä toivossa että he tuntisivat itsensä paremmiksi ihmisiksi. 

 • Älä välitä tällaisista henkilöistä. Heitä ohjaa heidän oma epävarmuutensa, joka selittää heidän käytöksensä.

Ole itsetietoinen.

Sinä on eroa, miten ajattelet ihmisten arvostelujen vaikuttavan itsetuntoosi, tai miltä vaikutat muiden silmissä. Se mitä teet tai olet, on se millaisena ihmiset sinut näkevät heidän näkökulmastaan. Esimerkiksi fyysisen ulkonäön kannalta: varo ettei hampaisiisi jää ruokaa, ettei henkesi haise tai vaatteesi ole likaiset. Esimerkiksi tyyneyden kannalta: hymyile, istu ryhdikkäästi (se saa sinut näyttämään itsevarmemmalta), ole kohtelias ja huomaavainen.

 • Kiinnitä huomiota kehonkieleesi kaikkina aikoina.
 • Tiedä miltä vaikutat muiden silmissä koulussa, jalkapallopelissä tai pippaloissa, niin se auttaa sinua muuttamaan käytöstäsi tarvittaessa. Sinun ei tarvitse muuttaa itseäsi, mutta esimerkiksi juhlissa saatat vahingossa vallata koko keskustelun huomaamattasi. Kiinnitä näihin asioihin huomiota. 

Ota iisisti.

Oikeasti. Jos kerrot jatkuvasti itsellesi että et ole hyvä sosiaalisissa tilanteissa, se aiheuttaa pulssin kohotusta ja ahdistusta seuraavan kerran, kun aloitat keskustelun jonkun kanssa. Alat keskittyä näihin asioihin ja joudut ikävään ahdistuksen kierteeseen. Mikäli ajattelet aina mitä kaikkea voit tehdä väärin sosiaalisissa tilanteissa, et koskaan arvosta niitä asioita, jotka menevät hyvin.

 • Mikäli olet hermostunut tai ahdistunut, muut kyllä huomaavat sen ja se aiheuttaa sinulle vielä enemmän ahdistusta. Sen sijaan ole rauhallinen ja anna ihmisten tuntea kuinka hekin ovat rauhallisia seurassasi. Näin he pitävät seurastasi.
 • On ihan okei pimahtaa hyvän ystävän seurassa silloin tällöin. Älä anna itsestäsi kuvaa, että olet se tyyppi joka aina pimahtaa. 

Tapa 3 – Näytä coolilta

Haluatko olla se cool tyyppi

Esittele itsesi positiivisella tavalla.

Kävele hyvässä ryhdissä ja katso ihmisiä silmiin. Jos ryhtisi on lysähtänyt ja kävelet allapäin pää maata kohden, ihmiset eivät arvosta sinua. Sinun tulee näyttää ja tuntea olosi itsevarmaksi saadaksesi arvostusta jota tarvitset. Älä kuitenkaan kävele liian nopeaa, sillä se vaikuttaa siltä kuin juoksisit pois.

 • Hymyile. Ota tavaksi aina hymyillä joka tilanteessa, jotta se tulee luonnostaan. Jos hymyilet kun tapaat uuden ihmisen, vaikutat heti itsevarmemmalta, ystävällisemmältä ja rennolta. Sellaiset ihmiset nähdään yleensä kiinnostavampina.

Ole hyvässä kunnossa.

Hyvässä fyysisessä kunnossa oleminen nostattaa itsetuntoasi ja saa sinut paremmalta. Tämä ei tarkoita, että sinulla pitäisi olla sixpack näyttääksesi coolilta, mutta itsestään ja ulkonäöstään huolehtiminen on todellakin coolia. Koita urheilla säännöllisesti, käy esimerkiksi salilla, lenkillä tai pelaamassa pallopelejä pysyäksesi kunnossa. Syö myös terveellisesti. Kaikilla ei riitä energia niihin kaikkiin asioihin joita haluat tehdä, joten koita pitää itsesi hyvässä kunnossa jaksaaksesi paremmin. Näet kyllä tuloksia kropassasi, mikäli jaksat tehdä töitä.

 • Ymmärrä, ettet voi ikinä miellyttää kaikkia. Yritä kovasti, mutta älä murehdi liikoja mitä muut ajattelevat äläkä tuomitse itse itseäsi. Ole iloinen omasta itsestäsi ja tee asioita mistä nautit.

Hyvä hygienia on kaiken A ja O.

Harjaa hampaasi aamuin illoin. Käytä hammaslankaa tai purukumia aterioiden ja kahvin jälkeen. Käytä hajuvettä tai partavettä (jos olet poika). Käy säännöllisesti suihkussa ja käytä deodoranttia. Käytä kosteuttavaa voidetta, jotta ihosi ei ole kuiva koppura ja huulirasvaa kuiviin huuliin. Pese kasvosi joka aamu pitääksesi itsesi freesinä ja ehkäistäksesi finnit. 

 • Sinun ei tarvitse viettää tunteja hygienia-asioiden parissa ollaksesi cool. Hygieniasta on kuitenkin hyvä pitää huolta ja käyttää siihen tarvittava aika.

Projektina itsevarma kehonkieli.

Jos haluat näyttää coolilta, sinun vartalosi tulee näyttää itsevarmalta kaikkina aikoina. Mikäli juttelet jollekin, ota katsekontakti, käytä käsiäsi puhumisen apuna ja muista hyvä ryhti. Hymyile, vaikka tuntisit olosi hieman hermostuneeksi. Älä räplää käsiäsi tai kännykkääsi tai katsele maahan kun keskustelet toisen kanssa. Näytät epäröivältä ja hermostuneelta jos teet niin.

Etsi oma tyylisi.

Niin kauan kuin persoonallisuutesi paistaa läpi, voit pukeutua ihan miten haluat. Pojat ovat saaneet tyttöystäviä vaikka käyttäisivät verkkareita kaiken aikaa. Jopa urpoimmat epäcoolit pojat ovat saaneet tyttöystäviä, koska coolius on katsojan silmässä.

 • Sinun ei tarvitse seurata trendejä ollaksesi cool: tärkeintä on että viihdyt vaatteissasi ja olet tyytyväinen ja iloinen mitä vaatteita sitten käytätkään.

Yleisimpiä kysymyksiä aiheesta: “Miten olla cool?”

Miten olla cool jos ei pidä yrittää olla cool?

Se kuulostaa tyhmältä, mutta mitä vähemmän yrität, sitä coolimmalta vaikutat. Tottakai jollain tasolla coolitkin ihmiset yrittävät olla pidettyjä tai viehättäviä, mutta he tekevät sen näyttämättä yrittämistään. Hae huolentonta, rentoa ja luonnollista olemusta, niin vaikutat sekä coolilta että itsevarmalta. 

Miten saan ihmiset ajattelemaan olevani hyvä?

Ole aina rehellinen itsellesi ja näytä ihmisille todellinen sinäsi. Tee kilttejä tekoja ja ajattele mitä sanot ennen kuin sanot sen.

Mitä minun pitäisi tehdä, jos olen niin cool, että muut sanovat etten ole cool?

He saattavat olla kateellisia, anna sanojen vilahtaa ohitsesi! Muista aina käyttäytyä ystävällisesti heitä kohtaan ja toivo, että ehkä hekin ovat tulevaisuudessa kivempia sinua kohtaan.

Miten näyttäisin coolilta tytöstä josta pidän?

Voit ehkä koittaa jutella hänelle enemmän, kehu häntä hienovaraisesti ja tee pieniä palveluksia hänelle. Ole menevä, mutta älä ärsyttävä. Ole myös kiltti ja kunnioittava. Älä ikinä ole törkeä tai härnää häntä saadaksesi hänen huomionsa, ole sen sijaan herrasmies.

Miten saada tyttö joka on todella cool?

Coolit tytöt pitävät usein cooleista pojista. Seuraa tämän artikkelin ohjeita ja usko itseesi niin cool tyttö kyllä löytää sinut. 

Miten ihmiset tietävät olevani cool netissä pelatessani?

Keskity olemaan itsesi ja olemaan cool todellisessa elämässä, se kyllä välittyy online-persoonaasi myös. Se harvoin toimii, jos koitat olla cool vain netissä. 

Viimeiset sanat

Toivottavasti löysit vastauksen siihen miten olla cool. Kertauksen vuoksi: Katso mitä coolit ihmiset tekevät ja käyttäytyvät. Ota mallia, mutta älä kopioi heidän olemustaan. Ole oma itsesi äläkä yritä liikaa. Käyttäydy coolisti, ajattele coolisti ja näytä coolilta. Muista rauhallisuus ja itsevarmuus, ole aina ystävällinen ja rento. Pidä kunnosta ja hygieniasta huolta. Jokainen voi olla cool ja tämän artikkelin ohjeilla pääset todella pitkälle!