Luonnollisia tapoja pitää ihosi nuorekkaana

Luonnollisia tapoja pitää ihosi nuorekkaana

Kun puhutaan ihonhoitotavoitteista, sana “säteilevä” tuntuu olevan ensimmäisenä mielessä. Terveen ja säteilevän ihon tavoittelemiseksi olemme siis tutkineet tutkimustietoa, käyttäneet asiantuntijoiden apua ja kokeilleet ja testanneet rituaaleja löytääksemme parhaista parhaat neuvot.

Käytä turvallista, mineraalista aurinkovoidetta päivittäin.

Puhdasta mineraalista suojakerrointa tulisi käyttää päivittäin ympäri vuoden. “Ultraviolettisäteily on yksiselitteisesti karsinogeenista”, selittää lääketieteen tohtori, ihotautilääkäri Heidi Waldorf. “Jos et ole huolissasi tästä, ajattele turhamaisuutta – UV-säteet ovat merkittävä syy ikääntyvän ihon rakenne- ja värimuutoksiin.” Suojellaksesi ihoasi Waldorf suosittelee käyttämään mineraalipohjaista aurinkovoidetta (etsi aktiivisia ainesosia, kuten sinkkioksidia tai titaanidioksidia), jonka suojakerroin on vähintään 30, ja levittämään sen ihonhoitorutiinisi viimeisenä vaiheena joka aamu. Koska mineraalinen aurinkosuojavoide muodostaa fysikaalisen suojan, se tulisi levittää viimeisenä vaiheena ennen meikkiä: Sen jälkeen levitettävä ihonhoitoaine ei läpäise ihoa.

Lisäksi älykkäässä auringonhoidossa on kyse muustakin kuin SPF-aurinkovoiteesta. Ole aina tarkkana siitä, kuinka paljon aikaa vietät auringossa (lue: älä rusketu urheilun vuoksi), ja käytä hattuja ja muita suojavaatteita.

Pidä huolta suolistostasi

Tutkimukset osoittavat, että suolistoon liittyvät terveysongelmat voivat näkyä iholla monin tavoin, näppylöistä punoitukseen. Tällä yhteydellä on jopa oma nimensä: suolisto-ihoakseli. Yleinen suolistoterveys on monimuotoinen ja monimutkainen, joten on tärkeää (monista syistä), että jokainen käyttää aikaa oppiakseen, miten hoitaa ja ravita ainutlaatuista suolistoflooraansa. Tässä artikkelissa on kuitenkin yleisenä ohjeena seuraavaa: kaikki, mikä ei ole terveellistä suolistolle (esim. sokeri, prosessoidut elintarvikkeet), voi johtaa suolistomikrobiston epätasapainoon ja laukaista hapetusstressiä ja tulehdusprosesseja paitsi suolistossa, myös koko kehossa. Ajan mittaan nämä epätasapainotilat voivat ilmetä myös iho-ongelmina, jos niitä ei valvota.

Sisällytä ruokavalioosi terveellisiä rasvoja

“Terveelliset rasvat, kuten pähkinöissä, pellavansiemenissä ja avokadoissa olevat rasvat, voivat auttaa täydentämään elimistön kykyä tuottaa terveitä ja vahvoja solukalvoja, [jotka] voivat suojata ympäristövahingoilta palauttamalla ihoesteen”, Samolitis selittää. Waldorf on samaa mieltä ja selittää, että “terveellisten rasvojen riittämätön syöminen voi aiheuttaa ihon ja hiusten kuivumista, ja näiden rasvojen lisääminen ruokavaliossa voi auttaa joihinkin ihosairauksiin, joille on ominaista liiallinen kuivuus”. Muita terveellisiä rasvoja sisältäviä ruoka-aineita, jotka kannattaa tuntea hehkuvan ihon saavuttamiseksi, ovat lohi, chiansiemenet, oliiviöljy ja kokonaiset kananmunat.

Huolehdi ihosi mikrobiomin tasapainosta.

Kuten suolisto, myös ihon terve ja tasapainoinen mikrobiomi on olennainen terveelle ja tasapainoiselle iholle. Nämä mikroskooppiset bakteerit pitävät ihon kosteutettuna ja joustavana, torjuvat vapaita radikaaleja, suojaavat haitallisilta ulkoisilta tekijöiltä ja jopa UV-säteiltä. Pidä ihosi kurissa välttämällä kovia saippuoita ja kuorinta-aineita, jotka voivat poistaa ihosta ihon mikrobiomin muodostavat eteeriset öljyt ja bakteerit. Käytä sen sijaan ihonhoitotuotteita, jotka on erityisesti suunniteltu vahvistamaan ihon mikrobiomia, kuten pre-, pro- ja postbiootteja sisältäviä tuotteita.

Levitä ihonhoitotuotteita heti uinnin jälkeen

Luultavasti yksi terveen ihon olennaisimmista osatekijöistä on kosteutus. Hyvän ihonhoitorutiinin lisäksi myös tuotteiden levitysajankohta voi vaikuttaa kosteuden säilymiseen. Waldorfin huippuvinkki: aloita ihonhoitorutiinisi levittäminen heti suihkusta astuttuasi. “Kosteusvoiteen levittäminen päivittäin kasvoille ja vartalolle pesun jälkeen täydentää ja sitoo kosteutta”, hän sanoo. “On paljon parempi ylläpitää hyvää ihoa kuin yrittää ottaa kiinni, kun iho on jo kuiva, tulehtunut ja epämukava.”

Suorita rutiininomainen kasvohieronta

Kasvohieronta ei ainoastaan tunnu hyvältä, vaan se myös vähentää jännitystä ja lisää verenkiertoa, mikä auttaa ylläpitämään terveitä ihosoluja ja edistää imunestejärjestelmän toimintaa. Sitoudu päivittäiseen gua sha -kasvohierontarutiiniin tai käytä jaderullaa. Siihen kuluu vain muutama minuutti päivässä, ja kasvohieronnasta saatava hehku (edellä mainitun verenkierron lisääntymisen ansiosta) on sen arvoista.

Ole aktiivinen

Liikunta lisää verenkiertoa koko kehossa, jolloin iho saa tärkeää happea, ravintoaineita ja kivennäisaineita. Lopputulos: treenaaminen johtaa kirkkaampaan ja paremman näköiseen ihoon.

Käytä C-vitamiinia

Käytä C-vitamiinia

Yksi parhaista ainesosista, joita käytetään paikallisesti säteilevän ihon aikaansaamiseksi, on yksinkertaisesti C-vitamiini, joka toimii kaikilla ihotyypeillä tasoittaen ihon sävyä ja kirkastaen ihoa. Näitä väitteitä tukevat tutkimustulokset ovat vankkoja ja laajoja: C-vitamiini voi edistää ihon pigmenttitasapainoa, suojata haitallisilta ympäristötekijöiltä, kirkastaa ihon sävyä ja tukea kollageenin ja elastiinin tuotantoa.

Stressin minimointi

Tiedämme, että se on helpommin sanottu kuin tehty, mutta krooninen stressi voi vahingoittaa ihoasi vakavasti – ja jopa laukaista monia ongelmia, kuten autoimmuunijärjestelmän. Sitä suuremmalla syyllä on siis syytä sitoutua kunnolliseen ihonhoitorutiiniin, miltä se sinun tapauksessasi sitten näyttääkin (vaikka voimmekin suositella joitakin aiemmin mainituista vinkeistä, kuten kasvonaamioiden, ihonhoitohoitojen, liikunnan ja kauneusunien järjestämistä).