Kuinka kauan hiukset kasvavat?

Hiukset

Kirjoita Googleen “kuinka nopeasti hiukset kasvavat?”, ja saat runsaasti artikkeleita, joiden otsikot ovat esimerkiksi “Kuinka kasvattaa hiukset nopeammin” tai “Kuinka kasvattaa pitkät hiukset 5 helpossa vaiheessa”. Kiinnostaako? Toki, mutta pääasia on, että hiukset kasvavat tietyllä nopeudella, eikä sitä voi muuttaa (ainakaan hiustenhoitotuotteilla). Tiedämme, että se voi olla järkyttävää, jos toivot löytäväsi keinon, jolla voit lisätä harjaasi muutaman sentin ensi kauteen mennessä. Vaikka et voi muuttaa hiusten kasvuvauhtia, hiusten vahvistaminen voi auttaa vähentämään vaurioita ja ehkäisemään rikkoutumista, jolloin ne näyttävät pidemmiltä (vaikka ne kasvaisivat samalla nopeudella kuin aina).

Tässä vastaamme joihinkin kiireellisimpiin hiusten kasvua koskeviin kysymyksiisi. Saat tietää, kuinka nopeasti hiukset kasvavat ja mitkä tekijät voivat estää hiusten kasvua. Kerromme myös vinkkejä siitä, miten voit vahvistaa heikkoja hiuksia, jotta ne ovat vähemmän alttiita hiusten halkeamiselle ja muille vaurioille.

Kuinka nopeasti hiukset kasvavat?

Mennään suoraan asiaan: Hiukset kasvavat keskimäärin noin puoli tuumaa kuukaudessa tai kuusi tuumaa vuodessa. Jokainen hius kasvaa yhdestä ainoasta karvatupesta. Karvatupen tyvessä on sipuli, josta uudet hiukset kasvavat. Ylempänä follikkelissa (ihoa kohti) on talirauhanen, joka erittää öljyä pitääkseen hiukset rasvaisina. Hiusten kasvusyklissä on kolme vaihetta. Ensimmäinen on anageenivaihe, jolloin hiussolmukkeessa tuotetaan aktiivisesti uusia hiuksia. Tätä seuraa katageenivaihe, jolle on ominaista toimettomuus ja taantuminen. Lopuksi on telogeenivaihe, joka tunnetaan myös lepovaiheena. Päänahassa tämä viimeinen vaihe voi kestää jopa vuoden.

Hius on elossa, kun se pysyy follikkelissa, mutta se ei nouse ihosta ennen kuin se on kuollut. Hiukset koostuvat pääasiassa kuolleista keratiinisoluista, mutta hiusakseli sisältää myös muita tärkeitä ainesosia, kuten vettä ja lipidejä, joilla on merkitystä hiusten terveyteen ja ulkonäköön.

Mitkä tekijät vaikuttavat hiusten kasvuun?

Hiusten keskimääräinen kasvunopeus on noin 6 senttimetriä vuodessa, mutta tämä luku vaihtelee huomattavasti henkilöittäin. Hiusten kasvunopeuteen vaikuttavat useat tekijät, kuten ikä, perimä ja sukupuoli: Tutkimukset osoittavat esimerkiksi, että miesten hiukset kasvavat nopeammin kuin naisten ja että luonnolliset, kuvioidut hiukset kasvavat hitaammin kuin muut hiustyypit.I Hiusten kasvuun vaikuttavia ulkoisia tekijöitä ovat muun muassa vuodenaika, stressitaso ja päänahan terveys. Lisäksi liiallinen rikkoutuminen voi saada hiukset näyttämään siltä, että ne kasvavat hitaammin kuin ne todellisuudessa kasvavat (minkä vuoksi kampaajat suosittelevat usein hiusten leikkaamista 6-8 viikon välein).

Miten pitää hiukset pitkään: 5 vinkkiä

Miten ylläpitää pitkiä hiuksia

Vaikka emme voi opettaa sinulle, miten saat hiuksesi kasvamaan nopeammin, oikea hoito voi estää hiusten katkeamisen, mikä voi saada hiuksesi kasvamaan nopeammin. Seuraavassa on viisi vinkkiä, joita noudattamalla saat pitkät, vahvat ja kimmoisat hiukset.

Aloita lähteestä

Tutkimukset osoittavat, että terveen näköiset hiukset alkavat päänahasta. Päänahka on loppujen lopuksi ihoa, ja kaikki iho tarvitsee asianmukaista hoitoa ja ylläpitoa toimiakseen kunnolla. Puhdista ja kosteuta hiuspohjaa samalla huolellisuudella kuin hiussuortuvia.

Kuori päänahka viikoittain

Kuten muuallakin kehossa, päänahan kuollut iho hilseilee jatkuvasti pois tehdäkseen tilaa uusille ihosoluille. Useimmiten tätä luonnollista kuorintaa ei huomaa, mutta joskus se voi aiheuttaa näkyvää ihon hilseilyä. Joissakin tapauksissa tämä hilseily voi aiheuttaa liian rasvaista ihoa, hilseilyä ja kutinaa, jotka kaikki voivat haitata hiusten normaalia kasvua. Auta ratkaisemaan kuorinta käyttämällä päänahan kuorintaa varmistaaksesi vahvat, terveen näköiset hiukset.

Vältä hiusten liiallista pesua

Vaikka säännöllinen shampoopesu on tärkeää, jotta päänahka ja hiukset pysyvät terveinä ja tuntuvat terveiltä, liiallisella shampoopesulla voi olla päinvastainen vaikutus. Hellästäkin tekniikasta huolimatta shampoopesu aiheuttaa kitkaa, joka voi heikentää hiusakselia ja johtaa ajan mittaan hiusten katkeamiseen ja pörröistymiseen. Onneksi useimmille ihmisille hiusten pesu joka päivä ei ole välttämätöntä. Jos peset, käytä hellävaraista, ei-rasittavaa shampoota.

Ravitse hiuksiasi

Aina kun peset hiuksesi, ota kevyt mutta kosteuttava hoitoaine, joka auttaa palauttamaan hiusten ulkoisen lipidikerroksen. Hoitoaineet auttavat myös voitelemaan hiusakselia ja parantamaan hiusten hallittavuutta, mikä puolestaan voi vähentää liiallista rikkoutumista. Etsi hoitoaine, joka on kehitetty hiustyyppisi ja sen erityistarpeet huomioon ottaen. Ja kun hiuksesi tarvitsevat lisähoitoa, käytä syvähoitonaamiota.

Levitä suojakerros

Jos haluat antaa hiuksillesi lisäsuojan haitallisia ulkoisia tekijöitä vastaan, levitä hiuksiisi kosteuttavaa hoitoainetta suihkun jälkeen. Oikeanlainen tuote voi myös vahvistaa kuivia, vaurioituneita hiuslankoja ja tehdä hiuksista sileämmät ja terveemmät.