Miten olla kaunis?

Miten olla kaunis

On helppoa nähdä kauneus toisissa, mutta sitäkin hankalampi itsessään. Saatat kysyä itseltäsi “Miten olla kaunis?” vaikka oikeasti olet kaunis omalla tavallasi. Et ehkä vain tiedosta sitä itse. Mikäli haluat korostaa luonnollista kauneuttasi, aloita itsesi huollolla kuten syömällä hyvin ja pitämällä huolta ihostasi. Tämän lisäksi voit tuoda persoonallisuuttasi esiin vaatevalinnoilla. Viimeisimpänä, muttei vähäisimpänä voit näyttää sisäistä kauneuttasi olemalla aito, kiltti ja avomielinen. 

Miten olla kaunis? Vaihe 1 – Pidä huolta itsestäsi

Pidä huolta terveydestäsi kuntoilemalla säännöllisesti ja syömällä ravintopitoista ruokaa.

Terveelliset kehot ovat kaiken muotoisia ja kokoisia. Paras tapa pitää kehosi terveenä on syödä hyvin ja pysyä aktiivisena. Puhu terveydenhoitajan tai lääkärin kanssa, pitäisikö sinun pitää tehdä muutoksia ruokavalioosi tai kuntoilun määrään. 

 • Pyri saamaan 150 minuuttia liikuntaa joka viikko tai kuntoilemaan ainakin 30 minuuttia päivässä 5-7 kertaa viikossa.
 • Rakenna ateriasi proteiinin ja tuoreiden ruokien ympärille. Vältä prosessoituja ruokia, joissa on paljon lisättyä sokeria. On kuitenkin ok syödä lempiruokiasi silloin tällöin, joten ei ole syytä rajoittaa itseltään kaikkea kokonaan pois.

Miten olla kaunis? – Vinkki: Voit syödä vitamiineja, jotka tukevat ihon, hiuksien ja kynsien hyvänä pysymistä.

Pidä huolta hygieniastasi käymällä säännöllisesti suihkussa ja käyttämällä hygieniatuotteita.

Käy suihkussa tai kylvyssä säännöllisesti. Käytä myös deodoranttia välttääksesi hien hajua, sekä kosteusvoidetta välttääksesi ihon kuivumista. Nämä toimenpiteet auttavat pitämään ihosi paremmassa kunnossa, puhtaana ja terveenä.

 • Käytä hellävaraista saippuaa puhdistaaksesi kehosi.
 • Pese hiuksesi 2-3 kertaa viikossa, tai niin usein kuin koet tarvitsevasi. Käytä hoitoainetta hiusten pesun jälkeen pitääksesi hiuksesi pehmeinä ja tuuheina.

Pese ja kosteuta naamaasi kahdesti päivässä.

Käytä mietoa puhdistusainetta ja lämmintä vettä pestäksesi naamasi. Taputtele naamasi kuivaksi puhtaalla pyyhkeellä. Kosteuta sitten naamasi kosteusvoiteella. Toista prosessi aamuin illoin ylläpitääksesi terveellisen ihon. 

 • Käytä kevyttä päivävoidetta aamuisin ja paksumpaa voidetta ennen nukkumaanmenoa.
 • Kuori kasvosi kahdesti viikossa kemikaalisella kuorinta-aineella. Esimerkiksi kuoriva pesuaine toimii todella hyvin.

Pidä ihostasi huolta käyttämällä aurinkorasvaa ja huolehdi nesteytyksestä.

Peitä kasvosi aurinkorasvaan ennen kuin vietät aikaa ulkona auringossa. Tekemällä näin suojaat itsesi palamiselta ja rypyiltä. Tämän lisäksi, juo ainakin 2 – 3 litraa vettä päivittäin pitääksesi itsesi nesteytettynä. Näin pidät ihosi pehmeämpänä ja parempana.

 • Valitse perusaurinkorasva, jonka SPF-arvo on vähintään 15.

Miten olla kaunis? – Vinkki: Voit suojata itsesi auringossa palamiselta myös vaatetuksella, hatulla tai huivilla.

Huolehdi käsistäsi ja jaloistasi mukaan lukien kyntesi. 

Kädet ja jalat ovat kovilla päivän ajan, joten ne vaativat paljon huolenpitoa. Käytä kosteuttavaa käsi- ja jalkavoidetta päivittäin ennen nukkumaanmenoa. Tämän lisäksi, leikkaa ja trimmaa kyntesi viikottain, jotta ne ovat hyvässä kunnossa.

 • Voit halutessasi lakata kyntesi kerran viikossa. Tämä ei ole välttämätöntä ollaksesi kaunis, mutta se voi saada sinut hyvälle tuulelle ja tuntemaan itsesi kauniimmaksi. 

Pese hampaasi aamuin illoin pitääksesi hymystäsi huolta.

Valitse hammastahna, joka sisältää xylitolia, sillä se estää hampaiden reikiintymisen. Harjaamalla hampaasi, pidät ne puhtaina ja terveinä ja voit hymyillä vapaammin. Ota tavaksi pestä hampaat aamuin illoin.

 • Käytä hammaslankaa poistaaksesi hampaiden välistä plakkia.
 • Käy ainakin kerran puolessa vuodessa hammaslääkärissä tarkistamassa että hampaillasi on kaikki hyvin.
 • Mikäli hampaasi tuntuvat keltaisen sävyisiltä, koita valkaista niitä.

Miten olla kaunis? Vaihe 2 – Näytä persoonallinen tyylisi

Käytä meikkiä, jos se saa sinut tuntemaan olosi kauniimmaksi.

Sinun ei tarvitse käyttää meikkiä näyttääksesi kauniilta, mutta tee niin jos se saa sinut iloiseksi. Käytä pohjustusta tai meikkivoidetta tasoittaaksesi ihosi. Sitten voit käyttää poskipunaa, luomiväriä ja huulipunaa, jos ne saavat tuntemaan sinut itsevarmemmalta. 

 • Tee luonnollinen meikki, jos et halua näyttää meikkaavasi.
 • Tee joko korostetut huulet tai silmät, ei molempia samaan aikaan. Et halua näyttää yliampuvalta.

Käytä hiustyyliä, joka imartelee kasvojasi. 

Käytä huulipunaa ja jäljennä kasvojesi muoto peiliin. Katsele ääriviivoja ja yritä pähkäillä mikä hiustyyli sopii sinun kasvojen mallille. Voit myös tulostaa oman kuvasi ja kokeilla eri hiusmalleja siihen päälle. Kun menet kampaajalle, näytä kampaajalle kuva millaista hiusmallia olet hakemassa. 

 • Tyypillisiä kasvojen muotoja ovat ovaali, pyöreä, neliö, sydän ja pitkä.
 • Jos sinulla on vaikeuksia valita hiusmallia, leikkauta ne juuri olkapäidesi yläpuolelle tasoittain. Tämän hiustyylin ajatellaan olevan “täydellinen hiustyyli”, koska se näyttää hyvältä kaikilla.
 • Hatut ja asusteet ovat myös hyvä vaihtoehto stailaamaan hiuksiasi. Käytä niitä tuodaksesi paremmin esiin persoonallinen tyylisi.

Käytä vaatteita, jotka imartelevat vartaloasi ja saavat sinut tuntemaan itsesi mahtavalta.

Kaikki vartalotyypit voivat olla kauniita, älä murehdi kokoasi tai muotoasi. Sen sijaan keskity valitsemaan sellaiset vaatteet, jotka tuovat parhaat puolesi esiin ja joissa viihdyt parhaiten. Tärkeintä on, että vaatteesi vastaavat omaa tyyliäsi ja tuovat esiin persoonaasi. 

 • Kokeile kaikkea mitä löydät vaatekaapistasi ja pidä vain ne mistä todella pidät. Voit myydä loput esimerkiksi kirpputorilla tai netissä ja tienata hieman taskurahaa samalla.
 • Pidä vaatteita, jotka saavat sinun olosi itsevarmaksi. Esimerkiksi pidä lyhyempää hametta näyttääksesi jalkojasi tai selästä avointa toppia näyttääksesi selkäsi.
 • Etsi ja käytä hyviä brändejä / merkkejä, joilla on uniikkeja vaatteita edulliseen hintaan nettikaupoissa.

Miten olla kaunis? Vaihe 3 – Näytä sisäinen kauneutesi

Miten löytää kauneus itsestäsi

Ole aito ja pysy uskollisena sille kuka olet. 

Jotta voisit kehittää sisäistä kauneuttasi, on äärimmäisen tärkeää, että olet oma itsesi. Pohdi arvojasi, kiinnostuksenkohteitasi ja tavoitteitasi elämässä. Tee sitten asioita, jotka tekevät sinut onnelliseksi. Voit kehittää aitouttasi tekemällä seuraavia toimintoja:

 • Keskity siihen, mitä tunnet eri tilanteissa. Tee sitten lisää asioita, jotka saivat tuntemaan sinut hyvältä.
 • Ole avoin ja rehellinen ystävillesi.
 • Älä murehdi ettet ole täydellinen, kukaan ei ole.
 • Ole läsnä jokaisessa hetkessä jokaisella aistillasi.

Ole kiitollinen hyvistä asioista elämässäsi ja näytä se.

Saat sisäisen kauneutesi loistamaan olemalla kiitollinen asioista, joita sinulla jo on. Sen sijaan, että valittaisit mitä sinulta puuttuu, keskity asioihin joita sinulle on siunaantunut. Juhli sinulle tärkeitä ihmisiä, taitojasi, lahjakkuuttasi, mahdollisuuksia joita sinulla on ja pieniä mukavuuksia joista voit nauttia. Tässä on muutamia tapoja näyttää kiitollisuuttasi:

 • Pidä kiitollisuuspäiväkirjaa asioista, joista olet kiitollinen.
 • Lähetä läheisimmille ystävillesi kortit kertoaksesi kuinka paljon he sinulle merkitsevät.
 • Anna pieniä ja merkityksellisiä lahjoja, kuten runokirja, koru tai itse askarreltuja asioita.
 • Kerro tärkeille ihmisille mitä tunnet heitä kohtaan.
 • Soita ihmisille ja pidä yhteyttä, vaikka vain tarkistaaksesi mitä heille kuuluu.

Ole antelias. 

Et tarvitse paljoa rahaa hyvinvointiin elämässä. Voit olla rikas ajan, lahjakkuuden tai luovuuden suhteen. Jaa muiden kanssa mitä sinulla on, jotta voisit tehdä muutkin iloiseksi ja onnelliseksi. Tämä jos mikä saa sisäisen kauneutesi kukoistamaan. Tässä muutamia tapoja olla antelias:

 • Anna ihmisten lainata tavaroitasi.
 • Anna aikaa muille auttaaksesi heitä.
 • Jaa ateria ihmiselle joka sitä tarvitsee.
 • Vie naposteltavaa ja juotavaa tapahtumiin joihin olet menossa.
 • Anna lahjoja niitä tarvitseville juhlapyhinä.

Ylläpidä terveitä ihmissuhteita. 

Elämällä jatkuvassa ristiriidassa ja käyttämällä aikaa myrkyllisten ihmisten kanssa voi olla todella kuluttavaa. Se puolestaan hankaloittaa sisäisen kauneutesi näkymistä, koska olet kokoajan allapäin, uupunut ja hermostunut. Sen sijaan ympäröi itsesi tukea antavilla ja positiivisilla ihmisillä, jotka saavat sinusta esiin parhaani sinäsi. Anna ystävillesi, sukulaisillesi ja puolisollesi aikaa, huomiota ja tukea jota he tarvitsevat.

 • Raivaa aikaa ystävillesi, erityisesti sellaisille, jotka ovat olleet tukemassa sinua jo pitkään.
 • Hanki uusia ystäviä, jotta kasvaisit ja oppisit ihmisenä jatkuvasti.
 • Hoida suhteitasi perheenjäsentesi kanssa.
 • Vältä ihmisiä, jotka ovat sinulle haitaksi.

Päästä irti pahoista tunteista, jotta säteilisit hyvyyttä.

Pitämällä sisälläsi vihaa, surua tai kiukkua saat vain itsesi huonolle tuulelle. Vaikka on hankala päästää irti näistä tunteista, varsinkin kun tunnet olevasi loukattu, tekemällä niin vapautat itsesi. Jos tunnet näitä negatiivisia tunteita, tunnista ne ja syyt miksi tunnet niitä. Vapauta sitten tunteesi jakamalla ne läheisesi kanssa. Tämä auttaa sinua siirtymään eteenpäin ja päästämään irti.

 • Vapauta tunteesi puhumalla niistä jollekin, kirjoittamalla päiväkirjaa tai harrastamalla kuntoilua. Myös luova toiminta auttaa saamaan mielenrauhan.
 • Mikäli pyristelet irti asioista mitä sinulle tapahtui, onnistumatta siinä, kirjoita kirje ihmiselle joka teki sinulle nuita asioita. Älä kuitenkaan lähetä kirjettä, vaan revi tai polta se. Yllättävää kyllä, tämä auttaa pääsemään eteenpäin.
 • Jos negatiiviset tunteet käyvät liian raskaiksi, etkä pääse niistä eroon, voi olla hyvä idea käydä terveydenhoitajalla tai terapeutilla.

Tee hyväntekeväisyyttä ja vapaaehtoista toimintaa.

Auttamalla muita ja antamalla takaisin kehität sisäistä kauneuttasi vauhdilla. Ihmiset huomaavat kuinka hyvä olet ja samalla saat itsellesi loistavan fiiliksen. Tässä on muutamia tapoja päästä alkuun:

 • Kerää rahaa paikalliselle eläinkodille.
 • Hyödynnä paikallisia yrityksiä, jotta autat heitä ja yhteisöänne kasvamaan.
 • Ole vapaaehtoisena työskentelemässä paikallisella festarilla.
 • Järjestä pihajulhat naapureillesi.
 • Aloita kirjakerho yhteisöllesi.
 • Työskentele vapaaehtoisena lukutuutorina paikallisessa kirjastossa tai koulussa.

Etsi henkistä totuutta. 

Voit etsiä ja seurata uskonnollista tietä tai yrittää tutkiskella itseäsi ja löytää sisäistä rauhaa. Pidä yhteyttä sisäiseen henkeesi meditoimalla, rukoilemalla tai pitämällä yllä arvomaailmaasi. Päätä mikä sinulle on tärkeää ja seuraa niitä päätöksiä parhaasi mukaan. Tämä on yksi hyvistä tavoista kehittää sisäistä kauneutta.

 • Mikäli olet valinnut uskonnollisen tai spirituaalisen tien, kuuntele tai lue hyviä opettajia, jotka voivat jakaa näkemyksiään ja uskomuksiaan sinulle.
 • Opettele erilaisia henkisiä teitä, jos olet halukas ja valmis laajentamaan näkökulmaasi.
 • Koita nähdä itsesi osana jotain suurempaa, jotta voit tuntea myötätuntoa kanssaihmisiä kohtaan.

Etsi viisautta opettelemalla uusia asioita ja pitämällä avoimen mielen.

Sisäinen kauneus tarkoittaa ymmärryksen kehittämistä ja olemalla avoin uusille kokemuksille elämässä. Ole uuden opettelija läpi elämäsi jatkuvasti lukemalla sekä muita kuuntelemalla. Lisäksi, anna muiden olla sellaisia kuin he ovat ja yritä ottaa oppia heidän kokemuksistaan.

 • Meditoi tai reflektoi omia tekemisiäsi.
 • Lue viisaiden ihmisten teoksia. Voit oppia paljon novellistilta, runoilijalta tai historijoitsijalta. Lukeminen voi auttaa sinua saavuttamaan tietoataitoa ja antamaan ideoita sekä perspektiiviä elämään.
 • Kuuntele tarkasti mitä ideoita muilla on ja kunnioita niitä.
 • Tutki eri kulttuureja kirjojen, elokuvien, internetin ja museoiden avulla. Saatat jopa päättää opetella uuden kielen!

Viimeiset sanat

Jokainen on kaunis omalla tavallaan. Älä anna kenenkään väittää sinulle muuta. Keskittymällä sisäiseen kauneuteen tunnet olosi itsevarmemmaksi ja vähemmän stressaantuneeksi. Sitä myötä tunnet itsesi paremmaksi ja kauniimmaksi ja näytät myös siltä ulospäin.  Seuraa siis tämän artikkelin ohjeita, niin löydät vastauksen kysymykseen “Miten olla kaunis?”. 

 • Et ole pinnallinen, jos haluat keskittyä siihen miltä näytät ulkoisesti, sisäisen kauneuden lisäksi. Älä kuitenkaan urhaa yhtä toisen kustannuksella.
 • Monilla on vääristynyt käsitys, eivätkä osaa tunnistaa kauneutta sitä nähdessään. He saattavat sanoa asioita, jotka loukkaavat sinua, mutta älä anna heidän tietämättömyytensä pilata onneasi.
 • Varmista, että saat tarpeeksi unta. Näytät pirteämmältä sekä vältät silmäpusseja ja tummia silmänalusia. 
 • Mikäli sinulla on tummat silmäpussit, vihreän teen pusseissa on paljon luontaisia lääkettä siihen. Lämmitä vettä ja liuota vihreän teen pussia siinä hetken. Laita pussi sitten jääkaappiin noin 7-10 minuutiksi ja tämän jälkeen pidä sitä ihollasi.
 • Mikäli sinua kiusataan mistä tahansa syystä, puhu siitä välittömästi jollekin. Muista että ihmiset välittävät sinusta ja rakastavat sinua ja asiat kyllä muuttuvat paremmiksi.

Yleisimpiä kysymyksiä 

Miten voin olla kaunis ja onnellinen ilman seurustelusuhdetta?

Vaikka onkin luonnollista haluta joku jota voi rakastaa ja josta välittää, ei ole mitään syytä olla surullinen ettei sinulla ole ketään tällä hetkellä, riippumatta siitä seurustelevatko ystäväsi tai eivät. Muistuta itseäsi, että elämä ei pyöri miesten tai intiimiyden ympärillä ja kauneutesi ei ole riippuvainen muista tai muiden hyväksynnästä. Olet upea juuri tuollaisena ja kun oikea aika tulee, löydät kyllä henkilön joka on juuri oikea sinulle!

Kaikki pojat sanovat etten ole tarpeeksi nätti saadakseni poikaystävän; mitä minun tulisi tehdä?

Elä elämääsi äläkä välitä heidän typeristä kommenteistaan. Usein nuoremmat pojat eivät ymmärrä yhtään mistä puhuvat ja saattavat sanoa mitä sylki suuhun tuo.

Voinko silti olla kaunis, vaikka olen kurvikkaampi ja vähän suurempi kuin muut tytöt?

Tottakai! Jokainen on kaunis omalla tavallaan. Seuraa tämän artikkelin ohjeita ja keskity enemmän sisäiseen kauneuteen kuin ulkoiseen. Saat rutkasti itseluottamusta, etkä stressaa ulkonäköäsi.

Miten saan paremman olon itsestäni?

Ensinnäkin, tiedä että on olemassa vain yksi sinä ja vain sinä elät elämääsi. Ymmärtämällä tämän autat itseäsi tajuamaan, että olet ainutlaatuinen ja erityinen henkilö. Haastamalla itsesi (terveellä tavalla) on loistava tapa saada uusia taitoja ja kokemuksia. Yritä tehdä ainakin yksi uusi asia viikossa, jotain mitä olet aina halunnut kokeilla. Nämä asiat auttavat sinua saamaan itseluottamusta, joka taas muuttaa käsitystäsi positiivisempaan suuntaan itsestäsi.

Minulla on pahin akne luokallani. Kaikki sanovat ettei se ole paha, mutta tiedän että he valehtelevat saadakseen minut paremmalle tuulelle. Miten saan itseni näyttämään siltä, ettei minulla ole aknea?

Lakkaa kyselemästä muilta aknestasi, koska se vain kiinnittää heidän huomionsa siihen. Ihmiset eivät yleensä huomaa tai välitä, ellet itse välitä. Pystyt vähentämään aknen oireita pitämällä ihostasi ja itsestäsi huolta esimerkiksi syömällä terveellisemmin ja nukkumalla tarpeeksi. Tässä vinkkejä aknen hoitoon. Mikäli akne todella häiritsee sinua, voit yrittää peittää sitä peitevoiteella. 

Miten voin tuntea itseni kauniiksi, jos minulla on paljon aknearpia kasvoissani? Monet kiusaavat minua akneni vuoksi.

Sinun ulkoinen olemuksesi ei aina ole se tärkein. Tärkeämpää on pyrkiä olemaan hyvä, kiltti ja kaunis sisältä. Sinun tulisi kertoa myös kiusaamisesti vanhemmillesi, opettajalle tai jollekin johon luotat. On olemassa myös päivystyslinja johon voi soittaa, oli sinulla koulussa mitä ongelmia tahansa. 

Miten pääsen eroon finneistä?

Yritä käyttää vähemmän meikkiä tai muuta, mikä voi tukkia ihohuokoset. Pese naamaasi säännöllisesti mieluiten aamuin illoin. Stessi ja ahdistus saattaa laukaista finnien ilmestymisen ja onkin todella yleinen syy finneihin. Finnit liittyvät yleensä hormooneihin, jonka vuoksi teini-ikäisillä usein on finnejä. Älä huoli, ne ovat suurimmalla osalla ohimenevä vaihe. 

Miten saan tehtyä aikaa kauneudenhoitorutiinilleni?

Mikäli käytät useampaa ihotuotetta, tarkista voitko vaihtaa ne yhteen “all-in-one” -tuotteeseen, kuten kosteutusvoide ja aurinkorasva yhdessä voiteessa. Mikäli olet kiireinen aamuisin, mutta sinulla on aikaa edellisenä iltana, laita vaatteesi valmiiksi etukäteen ja hiukset kiinni nutturalle tai leteille. Näin kauneudenhoitosi käy aamulla nopeammin.

Kaikki sanovat minun olevan söpö, kuin koiranpentu. Haluan minua kutsuttavan kauniiksi, joten miten voin muuttaa tämän?

Monilla “söpöillä” ihmisillä (ei osin kaikilla) on vaikeuksia uskoa että he voivat näyttää upealta tai seksikkäältä, joten he vähättelevät itseään pitämällä “turvallisia” asuja, “suloisia” hiustyylejä tai ovat ujoja kehonkielessään. Laita yhteen tyrmäävä asu ja opettele kantamaan sitä itsevarmasti. Voi olla helpompaa kokeilla ensin vieraammassa ympäristössä, jossa ihmiset eivät tiedä sinua ennalta.