Miten valmistautua iho kesäksi

Miten valmistautua iho kesäksi

Kesä on kaunis aika vuodesta, jolloin voimme nauttia auringosta, lämmöstä ja ulkoilusta. Tässä yhteydessä on kuitenkin tärkeää muistaa, että iho tarvitsee erityishuomiota kesäkuukausina. Seuraavassa on joitain vinkkejä siitä, kuinka voit valmistaa ihosi kesäksi.

Hydrataatio

Hydrataatio on tärkeää ympäri vuoden, mutta kesällä se on vielä tärkeämpää. Veden juominen pitää ihosi kosteutettuna sisältä päin, ja voit myös harkita kosteuttavan voiteen käyttöä ulkoisesti.

Auringonsuoja

Auringonsäteet voivat olla haitallisia iholle, joten on tärkeää suojata ihosi auringolta. Käytä laajakirjoista aurinkovoidetta, jolla on vähintään SPF 30, ja muista levittää se uudelleen joka toinen tunti.

Kuorinta

Kuorinta voi auttaa poistamaan kuolleita ihosoluja ja parantaa ihosi tekstuuria. Kuorinta voi myös auttaa aurinkovoidetta tunkeutumaan syvemmälle ihoon, tehostaen sen suojaa.

Tasapainoinen ruokavalio

Hyvä ruokavalio voi parantaa ihosi ulkonäköä ja terveyttä. Syö runsaasti hedelmiä ja vihanneksia, jotka sisältävät antioksidantteja, jotka voivat suojata ihoa vaurioilta.

Vältä liiallista auringolle altistumista

Vaikka aurinko voi tuntua hyvältä, on tärkeää välttää liiallista auringolle altistumista. Yritä pysyä varjossa auringon voimakkaimpien tuntien aikana, yleensä klo 10-16 välillä.

Kesä on loistavaa aikaa nauttia ulkona, mutta on tärkeää pitää ihosi suojattuna. Seuraa näitä vinkkejä pitääksesi ihosi terveenä ja kauniina läpi kesän!