Miten saada aika kulumaan?

Miten saada aika kulumaan

Onko sinulla tylsää? Kuinka saada aika kulumaan? Joskus aika ei vain kulu tarpeeksi nopeasti. On tuskallista odotella ajan kuluvan, kun ei keksi mitään tekemistä. Joskus on vain tarpeen saada aika kulumaan, olitpa sitten jossain missä et halua olla tai et malta odottaa jotain. Tästä artikkelista löydät parhaat vinkit ajan kuluttamiseen, olitpa sitten luokassa odottamassa koulun päättymistä tai töissä odottamassa tapaamisesi alkamista. Valitse listasta parhaat tavat juuri sinulle saada aika kulumaan.

Tapoja saada aika kulumaan

1. Tee mitä tulee ensimmäisenä mieleen

Tanssi ympäriinsä. Pidä henkilökohtaiset tanssibileet vain itsellesi. Mikäli olet paikassa, jossa et voi tanssia, kuvittele koreografia päässäsi lempikappaleesi tahtiin.

Ota nokoset. Ota pienet päiväunet. Se voi kuulostaa tylsältä, mutta unet voivat olla mielenkiintoisia ja nukkumalla aika kuluu nopeasti. Se myös piristää mukavasti.

Järjestä kirja- tai leffahyllysi. Järjestä kirjat tai leffat genren, aakkosten tai värin mukaan. Mikäli et ole kotona, voit järjestää leffat tai kirjat mielessäsi parhausjärjestykseen. Voit myös katsoa tai lukea leffoja ja kirjoja, mikä on varmasti vähän mielenkiintoisempaa.

Kirjoita laulu. Kirjoita laulu lempiaskareistasi. Mikäli et keksi melodiaa, laula sitä lempparibiisisi tahtiin!

Keksi oma kieli. Keksi ja aloita uusi, oma kieli. Yritä vakuuttaa ihmisille, että se on oikeasti oikea kieli. Sinun pitää ehkä kirjoittaa muutamia perussääntöjä ylös paperille muistaaksesi ne. Yritä teeskennellä, ettet ymmärrä mitä muut puhuvat ja puhu vain omaa uutta kieltäsi.

Siivoa tai järjestele paikkoja. Se voi tuntua tylsältä, mutta päästessäsi vauhtiin aika kuluu kuin siivillä ja teet samalla jotain hyödyllistä!

2. Käytä mielikuvitustasi

Kuvittele keskusteluja. Tuki korvasi ja kuvittele sattumanvaraisia asioita, joita ihmiset ympärilläsi juttelevat. Voit hassutella ja kuvitella kaikkea typerää, kuten saippuaoopperan tapaan miettiä mitä heidän elämässään tapahtuu. Käytä heidän kehonkieltään apuna kehittäessäsi tarinaa.

Kuvittele olevasi vakooja. Ajattele huonetta, jossa olet tällä hetkellä ja leiki olevasi vakooja, joka on juuri saatu kiinni. Vauhtia! Mieti nopeasti kymmenen keinoa päästä karkuun huoneesta ilman, että kukaan huomaa sinun paenneen.

Laita itsesi toisen ihmisen pään sisään. Mieti mitä joku toinen samassa huoneessa oleva ihminen ajattelee juuri nyt. Voit keksiä random asioita tai koittaa olla realistinen. Voit kehitellä monimutkaisenkin tarinan.

Jakele supervoimia. Päätä mitä supervoimia kenelläkin voisi huoneessa olla. Ole kekselijäs, mutta pidä supervoimat hyödyllisinä. Sen jälkeen voit keksiä heille supersankarinimet.

Kuvittele menehtyneitä läheisiäsi. Kuvittele keskustelutuokio läheisesi kanssa, joka on jo siirtynyt ajasta ikuisuuteen. Mitä he sanoisivat sinun tämänhetkisestä elämäntilanteestasi? Millaiseksi he kuvailisivat tuonpuoleista?

Kuvittele aivan uudenlainen maailma. Mitä jos maailma olisi sellainen kuin nyt, mutta aivan todella suurilla muutoksilla. Esimerkiksi, millainen maailma olisi, jos koirat johtaisivat maita tai valaat pystyisivät puhua?

3. Pidä hauskaa

Mitä tehdä kun on tylsää

Pelaa pelejä. Video- tai tietokonepelien pelaaminen on hyvää viihdettä. Siinä aika rientää. Voit pelata itseksesi, tai muiden kanssa fyysisesti tai verkon välityksellä. On myös olemassa paljon ilmaisia pelejä esimerkiksi kännykälle tai voit pelata ristinollaa paperilla. Verkossa on sivustoja, joilta löytyy ilmaisia pelejä, samoin kuin esimerkiksi Playstation Storesta. Myös lautapelien pelaaminen kaveriporukalla on erittäin hyvä tapa viettää aikaa.

Käy tapahtumissa. Katso verkosta tai lehdestä onko kaupungissasi mitään tapahtumia käynnissä. Voit myös kysyä ystäviltä.

Käytä puhelintasi. Jos sinulla on puhelin käytössäsi, voit selata sosiaalista mediaa, pelata pelejä, surffata netissä tai opetella käyttämään puhelintasi paremmin. Voit myös soitella ystävillesi ja kysellä kuulumisia. Keksikää yhdessä jotain hauskaa.

Aloita uuden sarjan katsominen. Katso sarjaa, jota et ole ikinä ennen kuvitellut katsovasi. Voit katsella niitä esimerkiksi Netflixin, Yle Areenan, Katsomon, Ruudun tai minkä tahansa muun suoratoistopalvelun kautta.

Tee kepposia. Tee kepponen jollekin. Niitä on parempi tehdä sellaisille ihmisille, jotka tunnet jo entuudestaan. Voit esimerkiksi:

  • Vaihtaa kaverisi kännykän kielen.
  • Levittää sulatejuustoa kaverisi deodorantin päälle.

Piirrä sarjakuva. Tee sarjakuva omasta elämästäsi. Sinulla ei tarvitse olla yhtään taitoa, sillä maailman suosituimpiin sarjakuviin lukeutuva sarjakuva perustuu tikku-ukkoihin!

Lue kirjaa. Lukeminen on hauskaa, mutta ennen kaikkea opettavaista. Aika myös kuluu nopeampaa. Kirjat vievät sinut aivan eri maailmaan. Lue kirja, jota pidät mielenkiintoisena tai jonka olet pitkään halunnut lukea. Toinen vaihtoehto on aloittaa kirja, josta et etukäteen ajattele pitäväsi, voit yllättyä.

Kuuntele musiikkia. Musiikin kuunteleminen on aliarvostettua. Se voi viedä sinut aivan muihin tunnelmiin ja menetät koko ajan tajun. Etsi uusia artisteja tai kuuntele omia suosikkejasi.

Mene ulos. Mikäli käytössäsi ei ole autoa, eikä mitään mielenkiintoisia tapahtumia ole juuri nyt käynnissä, ota pyörä esiin ja lähde ajelulle tai kävele ympäriinsä. Älä anna huonon sään olla este, joskus kaatosateessa juokseminen on todella virkistävää. Tee talvella lumiukko tai lumilinna. Ulkona on hyvä harrastaa kaikenlaista liikkumista ja urheilua frisbeestä golfiin ja kalastukseen.

4. Ole tuottelias

Käytä internetin ihmeellistä maailmaa. Etsi tietoa aiheista, jotka sinua kiinnostavat, mutta joista et ole ehtinyt ottaa selvää. Voit myös lukea uutisia maailmalta, kotimaasta, urheilusta tai kulttuurista, mikä ikinä sinua kiinnostaakaan. Opiskele mielenkiintoisia asioita tai uusia kieliä.

Urheile. Venyttele, joogaa, tee lihaskuntoharjoitteita tai käy lenkillä. Liikunnan ei tarvitse aina olla raskasta, jotta se saa sinulle paremman olon aikaiseksi. Lisäksi se on hyvä tapa tappaa aikaa.

Hanki uusia kavereita. Yritä saada lähimpänä istuvasta ihmisestä uusi ystäväsi, vaikka hän näyttäisi siltä ettei häntä kiinnosta. Ei haittaa vaikka hän vaikuttaa sellaiselta, jonka kanssa et normaalisti ystävystyisi. Et voi ikinä tietää kuinka hyvin tulette juttuun.

Unelmoi. Tee top 10 lista asioista, joita haluat tehdä elämässäsi. Paneudu listan tekemiseen kunnolla, laita siihen aikaa ja vaivaa. Unelmat voivat olla hulluja ja mahdottomalta tuntuvia tai realistisia, kunhan ne tekevät sinut onnelliseksi.

Aloita päiväkirjan kirjoittaminen. Aloita päiväkirja, jota voit kirjoittaa joka päivä. Se auttaa sinua pitämään ajatuksesi järjestyksessä ja sitä on hauska lukea jälkeenpäin. Päiväkirjan on todettu parantavan henkistä terveyttä ja lisäävän luovuutta.

Tee koulutehtäviä. Tee rästissä olevat koulutehtävät tai opettele jo valmiiksi seuraavalle tunnille asioita. Aina löytyy jotain mitä et vielä osaa ja voit parantaa osaamistasi niillä osa-alueilla jossa sinulla on eniten kehitettävää.

Opettele uusia taitoja. Voit opetella esimerkiksi soittamaan jotain instrumenttia. Soittaminen on upea taito. Sen lisäksi se myös kehittää motoriikkaa ja aivoja. Eikö olisi upeaa osata soittaa? Lisäksi voit opetella esimerkiksi piirtämään, uusia kieliä, laulamaan, seisomaan käsilläsi tai mitä vain keksitkin.

Tee muuta luovaa: Kirjoita runoja, tarinoita, käsikirjoituksia tai omaa blogiasi. Kuvaa kotivideoita. Tee musiikkia ilmaisella ohjelmalla kuten GarageBand. Tee pienoismalleja tai kukka-asetelmia.

Viimeiset sanat

Muista, että tylsyys on vain mielentila. Se on sinusta itsestäsi kiinni. Älä siis istu harmittelemassa asiaa vaan tee sille jotain. Pidä itsesi liikkeesä ja aktiivisena kaiken aikaa niin sinulle ei tule tylsää. Kun haluat saada ajan kulumaan, koita olla katsomatta kelloa, silloin aika matelee hitaasti. Koita olla keskittymättä asiaan, jota odotat. Mieti jotain muuta.

Pysyviä apuja tylsyyteen on liikkua 3-5 kertaa viikossa aktiivisesti ainakin 30 minuuttia kerrallaan. Se auttaa sinua pysymään kunnossa, terveenä ja pitämään energiatasosi katossa.

Kolmas tapa on olla aktiivinen koulun työ- ja opiskeluryhmissä sekä toimikunnissa. Voit alkaa tuutoriksi tai olla muuten vain aktiivinen. Saat uusia ystäviä, aikasi kuluu kuin siivillä ja se näyttää myös hyvältä todistuksessasi.