Miten valmistautua menemään rannalle?

Miten valmistaudut lähtemään rannalle ja mitä pitää ottaa mukaan

Tiedättehän tunteen? Et tiedä, milloin vuosi on kulunut ja olet taas matkalla suosikkilomakohteeseesi. Olet perinteisesti huolissasi siitä, ettet näytä siltä kuin haluaisit, ettet mahdu vanhoihin uimapukuihisi, että unohdit huolehtia perusrusketuksesta. Voit olla varma, että sinulla on vielä aikaa! Ehdotamme, miten sinun tulisi valmistautua rannalle lähtöön vain viidessä helpossa vaiheessa.

Käy kosmetologilla

Ennen rannalle menoa sinun on varmistettava, että näytät lumoavalta. Sillä ei ole väliä, että otat lapset ja miehesi mukaan – muutkin voivat katsoa sinua, eikö niin? Pyydä kosmetologiasi kuorimaan ihosi perusteellisesti, erityisesti kasvosi, jotka kaipaavat lisäkosteutusta ennen kesää. Hemmottele itseäsi sensaatiomaisella manikyyrillä ja pedikyyrillä. Älä unohda vahata kainaloita ja bikinirajaa, sillä kuriton karva ei ole tervetullut rannalle. Rentoudu – olet ansainnut sen ennen lomaa!

Aloita nopea ruokavalio

Kyse ei ole mistään ihmedieetistä, joka tuhoaa kehosi. On luultavasti hieman liian myöhäistä laihduttaa muutama kilo. Siksi suosittelemme ennen kaikkea terveellisiin kasviperäisiin tuotteisiin perustuvaa ruokavaliota, joka antaa kehollesi runsaasti vitamiineja ja kivennäisaineita. Ne tekevät ihostasi kimmoisamman ja paremmin valmistautuneen ottamaan vastaan auringon valtavat säteet.

Hyppää solariumiin muutaman kerran

Ennen intensiivistä auringonottoa rannalla on hyvä käydä ainakin muutaman kerran solariumissa ja ottaa lyhyt rusketushoito. Tämä valmistaa ihosi selviytymään kovasta auringosta. Saat myös mukavan, hennon rusketuksen ja näytät hyvältä heti, kun hyppäät uimapukuun. Muista, että jo kevyesti ruskettunut iho “ruskettuu” nopeammin.

Huolehdi hiuksistasi

Rannalla ne altistuvat voimakkaalle auringonpaisteelle, merituulelle ja uimiseen suolaisessa vedessä, mikä ei valitettavasti ole niille kovin hyväksi. Jos hiuksesi ovat siis heikot, hauraat tai jopa irtoavat, sinun on ehdottomasti yritettävä parantaa niiden kuntoa. Kokeile kotikonsteja, kuten naamioita, huuhteluita tai hoitoja. Laita pois aggressiiviset muotoilulaitteet eli suoristusraudat ja kihartimet. Jos laiminlyöt hiuksiasi nyt, ne varmasti huononevat huomattavasti rantalomalla.

Mene ostoksille

Sinulla on varmasti varaa ostaa itsellesi uusi uimapuku kerran vuodessa. Varsinkin kun vartalosi muuttuu vuodesta toiseen. Vanha uimapukusi ei ehkä enää sovi sinulle yhtä hyvin. Mene siis kauppaan, välttämättä hyvän ystävän kanssa, ja valitse itsellesi jotain uutta. Jos olet huomannut, että lantiosi on hieman kasvanut, osta lumoava pareo tai peiteasu, jotka ovat loistavia peittämään vartalon epätäydellisyydet rannalla ja erittäin käytännöllisiä.

Mitä ottaa mukaan rannalle?

Mitä ottaa mukaan rannalle

Tässä on muutamia tärkeitä asioita, jotka kannattaa ottaa mukaan rannalle:

  1. Aurinkovoide: Suojaa ihoa auringon säteiltä aurinkovoiteella, jonka SPF-luku sopii ihosi tyypille.
  2. Aurinkolasit: Suojaavat silmiäsi UV-säteiltä ja auttavat estämään silmien rasitusta.
  3. Päähine: Hattu, lippalakki tai bandana suojaa kasvojasi ja päätäsi auringolta.
  4. Pyyhe: Kuivaa itsesi ja istu pyyhkeen päällä estääksesi hiekkaa ja likaa tarttumasta vaatteisiisi.
  5. Juomavesi: Pidä itsesi nesteytettynä juomalla tarpeeksi vettä.
  6. Eväät: Ota mukaan välipalaa tai piknik-eväät, jotka pitävät sinut energisenä.
  7. Uimavaatteet: Älä unohda uimapukua tai uimashortseja, jos haluat uida rannalla.
  8. Käsipyyhe: Pidä mukanasi pientä pyyhettä, jolla voit pyyhkiä hikisiä käsiä tai puhdistaa aurinkovoiteen tahraaman ihon.
  9. Vesi- tai hiekkapallo: Veden tai hiekan leikkiminen pallojen avulla voi olla hauskaa rannalla.
  10. Vesi- tai hiekkalelut: Lapsille voidaan ottaa mukaan vesi- tai hiekkaleluja, joilla he voivat leikkiä rannalla.

Muista myös tarkistaa, onko rannalla muita tarpeellisia varusteita, kuten suihkuja, wc-tiloja tai pelastusvälineitä, ja ota tarvittaessa mukaan lisää tarvikkeita.