Miten saada rahaa nuorena?

Miten saada rahaa nuorena

Kuinka saada rahaa nuorena? Mikäli olet teini-ikäinen ja olet kiinnostunut tienaamaan itsenäisesti hieman taskurahaa, et ole yksin. Monet nuoret etsivät tapoja tienata rahaa, jolla maksaa menonsa. Kaikilla on asioita ostettavana: vaatteita, viihdettä, elektroniikkaa ja ruokaa sekä juomia. Monet nuoret haluavat myös säästää rahaa.

Jos olet yksi näistä nuorista, jotka haluavat vinkkejä tapoihin tienata rahaa, tämä artikkeli on sinulle. Tässä on kattava lista mitä kaikkea voit tehdä. On äärettömän monta eri tapaa tienata rahaa myös nuorena. Valitse ne tavat, jotka parhaiten sopivat sinulle ja ala tienata taskurahaa jo tänään!

Miten tienata rahaa nuorena?

1. Siivoa ihmisten koteja

Monet tarvitsevat apua kodin siistimiseen ja puhtaana pitämiseen. Siivouspalvelut maksavat kuitenkin maltaita. Tämän seurauksena moni palkkaa ennemmin nuoria, jotka eivät välttämättä veloita ihan yhtä paljon kuin siivouspalvelut.

Mikäli pidät siivouksesta ja olet tarkka yksityiskohdista, harkitse siivoushommia. Päästäksesi alkuun, tee lista minkä tyyppistä siivousta haluat tehdä. Haluatko esimerkiksi siivota vessoja ja keittiöitä? Pyyhitkö pölyjä? Imuroitko? Puhdistatko ikkunoita? Mitä päätätkin tehdä, tee se hyvin, jotta sinua voidaan suositella myös eteenpäin ja saat tehdä työsi uudestaan.

Päätä mikä on tuntipalkkasi. Monet ammattilaiset pyytävät noin 25 – 35 euroa tunnilta. Sanotaan, että teet hommasi nopeasti, mutta tarkasti. Teet sen 15 eurolla tunnissa. Näin annat potentiaalisille siivouspalvelusi ostajille syyn palkata sinut ennemmin kuin ammattilaisen. Markknoi siivouspalveluasi perheelle, suvulle, naapureille, ystäville ja ystävien perheille. Moni ymmärtää tarpeesi saada rahaa nuorena ja ottaa sinut varmasti töihin kotiinsa. As reported by a Goldwin kryptokasino spokesperson.

2. Myy tavaroitasi

Katso kaappisi läpi, onko sinulla käyttämättömiä tavaroita? Harkitse niiden myymistä kirpparilla, sosiaalisessa mediassa tai muualla netissä. Onko sinulla esimerkiksi videopelejä tai CD:itä lojumassa käyttämättömänä? Onko sinulla vielä tallessa lapsuuden leluja tai legoja? Legot menevät kaupaksi jopa kilohinnalla nykyisin. Tosin tavaroiden myynti yksitellen on kaikkein tuottoisinta.

Yleensä noin 10 prosenttia alkuperäisen hinnasta on hinta jolla tavara menee kaupaksi. Voit pyytää enemmänkin varsinkin suuremmista tavaroista kuten pyöristä ja muista urheiluvälineistä. Mitä paremmassa kunnossa tavarat ovat, sitä enemmän saat niistä rahaa. Yritä hinnoitella tuotteet sopivasti ja ole valmis vastaamaan tinkausyrityksiin.

Voit myös kysyä vanhemmiltasi, antaisivatko he sinun myydä jotain heidän tavaroistaan. Ehdota, että jakaisitte tuotot, sillä sinä teet työn tavaroiden ollessa heidän.

3. Vahdi lapsia

Onko naapurustossasi tai suvussasi lapsia, jotka tarvitsevat lastenhoitoa silloin tällöin? Voit tarjota heille lastenhoitoapua ja saada taskurahaa. Erityisesti illat ja viikonloput on hyvä tapa tienata, sillä vanhemmat haluavat kahdenkeskeistä aikaa sekä vapaita iltoja lapsista. Jotkut voivat tarvita lastenhoitoapua myös töiden takia. He kyllä ymmärtävät, että haluat saada menoihisi rahaa nuorena.

Nuoret voivat tienata lasten vahtimisella jopa 10 – 20 euroa tunnilta. Lapsenvahdin hommat ovat hyviä vastuuntuntoiselle ja kypsälle nuorelle, joka pitää lasten kanssa oleskelusta.

4. Vahdi kotieläimiä

Kotieläinten vahtiminen on myös mahtava työ nuorille, varsinkin jos tuntee lemmikkejä omistavia naapureita ja tuttuja. Jotkut ihmiset voivat tarvita hoitajaa lemmikilleen kun ovat  töissä, eivätkä halua jättää kotieläintä yksin. Toiset taas tarvitsevat hoitajaa loman ajaksi.

Koirat tarvitsevat todennäköisesti jatkuvaa huolenpitoa joko omassa kodissasi tai huolehdittavan eläimen kotona. Toiset lemmikit, kuten kissat tai kalat tarvitsevat ruokaa ja katsastamista pari kertaa päivässä.

Mieti palkkapyyntösi sen mukaan, miten paljon kyseisen lemmikin hoito vaatii.

5. Kävelytä koiria

Mikäli etsit tapoja tienata rahaa auttamalla eläimiä, mutta et halua sitoutua vahtimaan niitä pidemmäksi aikaa, voit tarjota koiran ulkoilutusta. Monilla ei ole aikaa käyttää koiraa pitkillä lenkeillä, mutta haluavat koiransa saavan liikuntaa. Nämä ihmiset voivat maksaa ihan hyvää palkkaa siitä, että käytät heidän koiraansa ulkona lenkillä heidän puolestaan.

Voit mainostaa palveluasi naapurustossa flaijereita jakamalla, Facebookissa tai paikallisissa eläinkaupoissa. Mikäli se omistajille sopii ja koirat ovat sellaisia, jotka tulevat toimeen toistensa kanssa, voit ulkoiluttaa monia samanaikaisesti. Näin parannat tuntipalkkaasi. Tee aikataulu, joka auttaa sinua pysymään kärryillä milloin mitäkin koiraa pitää käyttää ulkona.

6. Ole talovahtina

Sinulla saattaa olla naapuri, sukulainen tai ystävä joka on lähdössä lomalle, eikä halua jättää taloaan tyhjäksi ollessaan poissa. Osa haluaa, että käyt talossa tunnin pari päivässä, toiset että käyt kerran päivässä katsomassa onko kaikki ok. On myös niitä, jotka haluavat että asut talossa sen aikaa kun he ovat poissa. Selvitä minkä tasoista vahtimista on kyse ennen kuin otat työn vastaan. Neuvottele sitten sopiva palkka.

7. Pese autoja

Kiireisillä aikuisilla ei ole aikaa pestä autojaan. Sen sijaan he käyttävät autoaan kalliissa pesulassa silloin tällöin. Mikset siis tarjoaisi heille samaa palvelua halvemmalla? Tarvitset vain ämpärin, saippuaa, rättejä ja pyyhkeen jolla kuivata. Varmista että ne sopivat auton pesemiseen. Mikäli siivoat autot sisäpuoleltakin, tarviset myös ikkunanpesuainetta ja paperipyyhkeitä. Pieni imuri on kätevä siihen työhön. Voit saada osan tavaroista myös auton omistajalta, tarkista se etukäteen.

On hyvä myyntivaltti, mikäli pääset tekemään sen auton omistajan luokse. Heidän ei tarvitse tehdä mitään, vaan viet palvelun heidän luokseen. Näin saat helpommin autonpesukeikkoja aikaiseksi. Jakele flaijereita, kysele Facebookissa tai kulje ovelta ovelle kysymässä voisitko pestä heidän autonsa.

8. Työskentele pikaravintolassa, kaupassa tai elokuvateatterissa

Pikaruokaketjut, kaupat ja elokuvateatterit ovat hyviä työpaikkoja myös alaikäiselle. Pikaruokaravintoloissa toimit kassalla tai keittiössä, kaupassa yleensä hyllyttäjänä tai kärryjen kerääjänä.Elokuvateattereissa työkuviin kuuluu usein kassatyöt, lippujen tarkastus ja muut vastaavat tehtävät. Saat työehtosopimuksen mukaisen tuntipalkan ja ravintolassa todennäköisesti lisäksi ruokaa ruokatauolla. Voit käydä kysymässä töitä suoraan pikaruokaravintolasta, kaupasta tai elokuvateatterista. Tarkista löytyykö vapaita työpaikkoja esimerkiksi mol.fi -sivustolta. Ole oma-aloitteinen, iloinen ja reipas hakiessasi töitä. Saadessasi jalan oven väliin ja  esimerkiksi kesätöihin päästessäsi, saat samasta paikasta todennäköisesti töitä jatkossakin.

9. Pidä oppitunteja kotonasi

Tapoja miten tienata taskurahaa

Mikäli sinulta löytyy jokin taito, esimerkiksi piirtäminen, maalaaminen, tanssiminen, soittaminen tai jokin vastaava, voit pitää yksityistunteja kotonasi. Naapuruston lapsista on hyvä aloittaa. Tunnit voivat olla esimerkiksi kertaluontoisia, viikottaisia tai kurssi / leiri – tyyppisiä.

Suunnittele sisältö ja materiaali etukäteen. Aseta sellainen hinta tunneille, että se on vaivan väärti, mutta sopiva hinta vanhemmille. Esimerkiksi soittotunneista saa helposti 10-20 euroa tunnilta, mikäli osaat asiasi.

Voit laajentaa asiakaskuntaasi jättämällä ilmoituksia eri naapurustojen lähikauppoihin ja mainostaa itseäsi flaijereilla tai sosiaalisessa mediassa.

10. Saa harrastuksestasi palkkaa

Onko sinulla harrastus, jolla voisit tehdä rahaa? Oletko hyvä piirtämään ihmisiä tai eläimiä? Osaatko tehdä hienoja videoita? Oletko taitava tekemään logoja? Entä osaatko kirjoittaa tarinoita tai runoja?

Tee lista taidoistasi ja tarjoa niitä tutuille, ystäville ja kaikille kenelle pystyt. Voit mainostaa somessa tai myydä palveluitasi esimerkiksi Fiverr -palvelun kautta. Siellä pystyt listaamaan palvelusi ja kuka tahansa maailmassa voi ostaa niitä.

Aluksi saatat tienata vähän heikommin Fiverrin kautta, sillä kaikki aloittavat siellä pienillä hinnoilla. Mikäli kuitenkin saat palveluasi myytyä, pystyt nostamaan hintoja äkkiä.

Osaatko tehdä koruja, hienoja kuvia, puutöitä tai muita tavaroita? Voit myydä myös niitä sosiaalisen median, Craiglistin, eBayn tai paikallisten tapahtumien kautta.

11. Tee töitä erotuomarina

Mikäli harrastat urheilulajia tai olet kiinnostunut siitä ja osaat sen säännöt, voit hakea erotuomariksi. Usein paikalliset urheiluorganisaatiot etsivät nuoria tuomareiksi sarjoihinsa. Usein pelistä saa tietyn könttäsumman. Etsi paikallisten urheiluseurojen sivuistoilta tietoa tai kysele valmentajaltasi tai pelikavereiltasi.

12. Tuutoroi muita oppilaita

Oletko todella hyvä joissain aineissa koulussa? Voit pientä maksua vastaan antaa tukiopetusta muille. Toinen vaihtoehto on ottaa yhteyttä suoraan paljon nuorempien lasten vanhempiin ja kysyä haluaisivatko he lapsilleen tukiopetusta. Voit kysellä naapureilta, sukulaisilta ja tutuilta.

13. Maalaa aitoja, tee puutarhatöitä ja leikkaa nurmikkoa

Pieniä maalaustöitä löytyy aina. Puuaidat on hyvä maalata tai petsata muutaman vuoden välein. Voit kysellä naapurustossa olisiko kenelläkään tarvetta maalauttaa aitojansa, kesämökkiänsä tai vaikka taloansa. Ota selvää mitä maalia ja pensseleitä tarvitset.

Monet ovat laiskoja pitämään pihastaan huolta. Voit auttaa pientä maksua vastaan repimään rikkaruohoja, haravoida, istuttamaan kasveja, siistimään pensaita, leikkaamaan nurmikkoa ja kastelemaan kasveja. Mikä parasta, voit tehdä sen useita kertoja kesässä, jopa pitkälle syksyyn. Nurmikko kasvaa todella nopeasti. Haravointia riittää syksyisin lehtien tippuessa maahan ja keväällä talven jäljiltä.

Voit käyttää vanhempiesi välineitä, ettei sinun tarvitse ostaa niitä itse. Voit myös käyttää asiakkaan välineitä, jos se hänelle sopii. Mikäli asut naapurustossa, jossa on paljon omakoti- tai rivitaloja, saat varmasti helposti asiakkaita olemalla aktiivinen.

14. Vuokraa pelejä tai kirjoja

Siinä tapauksessa, että omistat paljon pelejä tai kirjoja, harkitse vuokraavasi niitä pientä korvausta vastaan. Kaverin kaverit ja tutut ovat hyvä asiakaskunta, joille markkinoida. Voit vuokrata esimerkiksi pienellä viikon tai kahden hinnalla. Muista kertoa, että myöhässä palautetuista peleistä ja kirjoista tulee myöhästymismaksu. Pidä kirjaa siitä kenellä tavarasi milloinkin ovat lainassa.

15. Kysy vanhemmiltasi olisiko heillä sinulle töitä

Tee vanhemmillesi pieniä töitä tai käy heidän puolestaan asioilla. Vanhemmilla on usein paljonkin asioita, mitä he eivät välttämättä itse viitsi tai ehdi tehdä, mutta jotka pitäisi hoitaa. Tällaisia asioita ovat esimerkiksi siivoaminen, kaupassa käynti, maalaustyöt, pihatyöt, nurmikon leikkaaminen, paikkojen järjestely tai ikkunoiden sekä auton peseminen. Tehkää yhdessä lista asioista mitä voisit tehdä ja sopikaa jokaiselle hommalle pieni korvaus. He kyllä ymmärtävät, että haluat tienata rahaa nuorena.

Viimeiset sanat

Kuten huomaat, on paljon tapoja tienata taskurahaa nuorena. Jokainen pystyy tekemään töitä, mutta vaatii tiettyjä taitoja ja tapoja, jotta saat asiakkaasi ja rahavirran pidettyä:

Ole ajoissa. Ajanhallinta on yksi tärkeimmistä asioista. Näytä asiakkaillesi, että pystyt pitämään lupauksesi ja tekemään sovitut asiat aikataulussa. Ole mielummin etuajassa kuin myöhässä.

Positiivinen asenne on kaiken A ja O. Työntekijät ja yrittäjät, joilla on asenne kohdallaan, pääsevät paljon pidemmälle ja tienaavat paremmin kuin negatiivisen asenteen omaavat. Ole positiivinen, jolloin tartutat sen myös muihin ja saat pidettyä asiakkaasi helpommin.

Ole ammattimainen. Ammattimainen työntekijä omaa tiettyjä piirteitä. Niitä on muun muassa se, että he pystyvät työskentelemään kenen kanssa vain, eivät juorua työpaikalla ja ottavat työnsä tosissaan. Varmista, että olet ammattimainen, oli työnkuvasi mikä tahansa.

Tee työsi hyvin. Pitääksesi asiakkaasi, sinun tulee tehdä aina työsi mahdollisimman hyvin. Tee mitä sovitaan ja seuraa sinulle annettuja ohjeita.

Tee laadukkaita tuotteita. Mikäli myyt omia tuotteitasi, varmista että laatu on aina parasta mihin pystyt. Varaa tarpeeksi aikaa tuotteen tekemiseen, ettei sinun tarvitse kiirehtiä ja pystyt toimittamaan tuotteen varmasti ajoissa. Pidä tuotteet siistissä kunnossa ja pakkaa ne hyvin.

Turvallisuus ennen kaikkea. Pidä aina oma ja muiden turvallisuus ensisijaisena. Oli se sitten vaarallisten siivousaineiden pitäminen poissa pienten lasten ulottuvilta tai turvallisten välineiden hankkiminen.